2016-02-05 15:10:40• hírek • Szatmár.ro

Sikeres volt az RMDSZ akciója a tasnádi migránsközpont ügyében

A Belügyminisztérium hivatalos közleményben tudatta: végleg letett a Tasnád városában tervezett központ létrehozásának tervéről. Az a fellépés, amelyet a tasnádi emberek az RMDSZ-szel közösen tanúsítottak, kézzelfogható eredményeket hozott - írja az RMDSZ sajtóközleménye.

„Mintegy 1000 tasnádi és Tasnád környéki ember állt a kezdeményezésünk mellé és töltötte ki kérdőívünket. A válaszaikból egyértelműen kiderült, hogy nem támogatják a migránsközpont létrehozásának tervét. Az emberek véleményének érvényt szereztünk, sikerre vittük ezt az ügyet!" - értékelte Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke a Tasnád városában még a tavalyi év végén lebonyolított RMDSZ-es konzultáció eredményeit. Hozzátette, „Az emberek nagyon pozitívan értékelték, hogy ebben a rendkívül fontos ügyben hallatthatták a hangjukat, és az RMDSZ kiállt mellettük. Köszönjük a nyitottságukat".

Katona Péter, az RMDSZ tasnádi szervezetének elnöke is sikeresnek értékelte a migránsközpont ügyében indított konzultációt. Mint elmondta: örül annak, hogy a tasnádi emberek, nemzetiségtől függetlenül a Szövetséggel együtt léptek annak érdekében, hogy akaratuknak érvényt szerezzenek.

„Az RMDSZ megyei és tasnádi szervezetének kezdeményezése pont arról szólt, hogy az őket érintő ügyekben az emberek saját maguk dönthessenek. Az emberek a konzultáció folyamán nagyon nyitottak és aktívak voltak, fontos, hogy mindannyian érezzük: közös fellépéssel nagy eredményeket érhetünk el. A tasnádi RMDSZ továbbra is a tasnádiak érdekei mellett áll ki" - összegzett Katona Péter.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: