2010-08-27 11:40:52• hírek • Szatmár.ro

Sikeres volt a MADISZ néptánctábora

Ebben az  évben is nagy sikernek örvendhetett a MADISZ  immár tizennegyedik alkalommal megszervezett Kézműves és Néptánctábora. A tábor helyszíne a hadadi Dégenfeld kastély volt, ide érkezett augusztus 8-án a  százötven fős táncolni, énekelni és kézműveskedni vágyó csoport.

A résztvevők, a napi öt óra intenzív táncoktatás és egy óra népdaloktatás mellett, a minden este megszervezett táncházban is gyarapíthatták tudásukat és gyakorolhatták az addig tanultakat. Az agyagozás, gyöngyfűzés, bogozás, kosárfonás, íjászát és nemezelés technikáját is elsajátíthatták az érdeklődök. Ha el nem is sajátíthatták, de figyelemmel kísérhették egy kopjafa elkészülését, amely bárki számára megtekinthető a kastély udvarában.

Az oktatók: Bajkó László és Albert Éva valamint Maier Reimond és felesége Katalin szilágysági és szatmári táncokat oktattak, Boros-Guessous Majda Mária pedig népdalokat tanított.

Említésre méltó a környező falvakból ellátogató adatközlők tevékenysége is, akik azon kívül, hogy táncot és éneket tanítottak, furulyáztak és a bogdándi lepénysütés érdekességeit is bemutatták, ugyanakkor ízletes csemegével örvendeztették meg minden egyes táborlakót.

A MADISZ köszönetet mond támogatóinak - a Szatmár Megye Önkormányzata, a Communitas Alapítvány, az NKA (Nemzeti Kultúrális Alap) - azért, hogy idén is sikerült megszervezniük a néptánctábort.







Sok érdekességet sajátítottak el a résztvevők egy hét alatt
Sok érdekes élményben volt részük a táborozóknak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: