2015-10-22 17:26:08• hírek • Szatmár.ro

Egy kupac kufli kalandjai a bábszínházban

Pénteken rendhagyó bábelőadást mutat be a Brighella Bábtagozat. Az előadás kapcsán Rumi László rendező és Bessenyei Gedő István, a Harag György Társulat művészeti igazgatója tartott sajtótájékoztatót.

Kuflikról szól a Harag György Színtársulat bábtagozatának legújabb előadása. De mi is az a kufli? Erre maga a kitaláló, Dániel András adja meg a választ. „Nem is kifli. Nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova..."

Most, hogy már mindenki tisztában van a szó jelentésével, beszéljünk az előadásról! Rumi László magyarországi rendező nem először dolgozik a Brighella Bábtagozattal - a közös munka gyümölcse volt például a tavaly bemutatott és fesztiválszereplésig jutott Cseresznyevirág című előadás is.

Rumi jól ismeri Dániel András kuflikról írt kedves, humoros történeteit, s mivel még bábelőadás nem készült ezekből, kézenfekvő volt az ötlet. Az előadás az első könyv címét kapta: Egy kupac kufli.

A szerző is örült a hírnek, sőt, a pénteki premieren ő maga is jelen lesz, hogy élőben is találkozhasson az általa kitalált lényekkel.

A kuflik amúgy heten vannak. Nem tudni, hogy egy családot alkotnak-e, de van köztük fiatal és idős és mindenik saját, tipikus, jól körülírható személyiséggel rendelkezik. A szatmárnémeti bábelőadás keretében öt kalandban vehetünk részt együtt a kupac kuflival és az őket mozgató bábszínészekkel: Nagy Anikóval és Nagy Tamással.

Az előadást az alkotók 4 éves kortól ajánlják, időtartama 45 perc.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: