2012-11-17 18:05:30• hírek • Szatmár.ro

Sikeres volt a közgazdász délután

Közel 120 személy regisztrált és vett részt az RMKT szatmári tagozatának rendezvényén.

Cégvezetőkkel, vállalkozókkal és egyetemistákkal telt meg szombat délután a Szatmár Megyei Múzeum Második emeleti nagyterme. A Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) Szatmárnémeti szervezete tartott ugyanis közgazdász-délutánt, amelyen három kitűnő előadás hangzott el. Mint már említettük, a gazdasági élet ismeretében ifjú titánok és öreg rókák is részt vettek a rendezvényen, de mindkét csoportba tartozók számára hangzottak el izgalmas észrevételek, tények és akár vitát indító gondolatok.

A résztvevőket a szatmári szervezet vezetője, Kun Hanna köszöntötte. - A konferencia jellegű tájékoztató fő célja, hogy a közgazdászok, leendő közgazdászok, vállalkozók és a közgazdasági tudomány, illetve az üzleti élet iránt érdeklődők számára lehetőséget biztosítson a találkozásra, tudásuk fejlesztésére, kapcsolatok építésére - mondta el megnyitó-beszédében.

Pajzos Csaba egyetemi dékán, az országos RMKT alelnöke beszélt a szervezet munkájáról, célkitűzéseiről, majd az előadók következtek. Elsőként Schupler Helmuth, a miskolci egyetemváros adjunktusa tartott magával ragadó előadást Innováció a gyakorlatban címmel, majd újra Pajzos Csaba vette át a szót. A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem dékánja motivációról és ösztönzés-menedzsmentről tartott előadást, hangsúlyt helyezve a válságból való kilábalás időszakára. Szó esett egyebek mellett az alkalmazottak leépítéstől való félelmének negatív hatásáról, a vállalaton belüli jó kommunikáció fontosságáról, a munkán belüli kreativitás és a munkaadóval szembeni lojalitás változásáról válság idején. A motivációval kapcsolatban fókuszba kerültek a különböző motiváció-típusok, szóba kerültek az anyagi motivációs eszközök és a nem anyagi motiváció fontosabb formái.

A motiváció és az ösztönzésmenedzsment volt a téma

Az előadások sora az Economical Consolidation at Crisis and the Wrong Decisions című angol nyelvű prezentációval ért véget. Dr. Ec. Aydin Demir közvetlen hangvételű előadásában hasznos tudnivalókkal látta el a hallgatóságot.

Kun Hanna, a rendezvény fő szervezője a Szatmár.ro kérdésére elmondta: az RMKT szatmári különítményének aktív tagjai havonta egyszer összegyűlnek, hogy aktuális gazdasági témákat, törvénymódosításokat vitassanak meg. A tervek szerint a jövőben félévente három nagyobb lélegzetű előadást fognak szervezni a közgazdaság iránt érdeklődők számára.

Dr. Ec. Aydin Demir angol nyelven tartott előadást

Közgazdász Délutánt tartottak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: