2019-06-10 12:23:09• hírek • Nagy Tímea

Sikeres volt a hétvégi rendőrségi akció, a szokottnál sokkal több büntetést osztottak

Az Országos Rendőr-felügyelőség Facebook-oldala
Az Országos Rendőr-felügyelőség Facebook-oldala

Két esetben csíptek fülön közúti bűncselekményt elkövető sofőrt a rendőrség munkatársai, illetve háromszor annyi jogosítványt vettek el, mint szoktak. Örvendetes a hír, hiszen nagyobb biztonságnak örvend a lakosság.

Az egyik bűncselekményt egy ittas vezető követte el, akit tetten ért és lekapcsolt hétvégén a rendőrség. Nagykárolyban történt az eset, pénteken. Egy 33 éves sofőrt állítottak félre ellenőrzésre, s mikor megfújatták, az alkoholszonda 0,67 mg/l alkoholszintet jelzett a lélegzetében. Az illetőt vérvételre szállították.

 

Szombaton egy 64 éves autóvezetőt állítottak meg ellenőrzésre. Ő volt a másik súlyos gaztett elkövetője. Kiderült, hogy a férfinek nem volt érvényes jogosítványa és úgy autózott Szatmárnémetiben. Ellene és az ittas vezető ellen eljárást indítottak.

 

A hivatalos rendőrségi közlemény hétvégi összegzésében 340 szabálysértést jegyeznek a péntektől vasárnapig tartó időszakban. Ez összesen 105.000 lejbe kerül a szabályszegőknek. Ebből 41 esetben repült a jogsi. 10-et azért vettek el, mert ittas vezetésen kapták a pórul járt autósokat.

 

Tizenheten azért maradtak autóvezetői engedély nélkül, mert a radar 50 km/órával nagyobb sebességgel mérte be őket, mint a felső sebességhatár. Heten az előzés szabályainak megszegéséért kerültek csávába, s váltak önkéntelenül gyalogosokká.

 

Péntektől vasárnapig további 42 esetben büntettek a rend őrei a társadalmi együttélés normáinak megsértéséért. Összesen 10.100 lejjel lett vékonyabb az elkövetők pénztárcája.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: