2019-10-16 14:24:22• hírek • Bede Emőke

Sikeres volt a hajléktalanszálló ruhagyűjtő akciója

Szeptember végén tette közzé azon felhívását a szatmárnémeti hajléktalanszálló, melyben arra kérték a város lakosságát, hogy ha van otthon néhány felesleges, az őszi és a téli hidegben használható ruhanemű vagy lábbeli, akkor azzal támogassák a központ hányattatott sorsú lakóit.

A Facebookon is megosztott felhívás rengeteg emberhez jutott el, és sokan közülük nem maradtak közömbösek. A hajléktalanszálló lakóinak javára indított ruhagyújtó akció nyomán a ruharaktár elérte maximális befogadóképességét – derül ki a Szociális Gondozói Igazgatóság legújabb bejegyzéséből, melyben köszönetet mondanak mindenkinek, aki bármilyen formában is támogatta a szállót.



Az éjjeli menedékhelyen egyébként nincs rossz soruk a hajléktalanoknak, ugyanis amellett, hogy fedél kerül a fejük felé, különféle tevékenységekben is aktív szerepet vállalhatnak a lakók. A  központ például saját kertjében termeli meg a napi élelmezéshez szükséges alapanyagok java részét, de akár olvasni is lehet a tavaly kialakított könyvtárban, mely román és magyar nyelvű kiadványokat egyaránt tartalmaz. Emellett pszichológiai és szociális tanácsadásban, valamint egészségügyi ellátásban is részesülhetnek az ide betérők. A Gladiolei utcában található menedékhely két hálószobájában összesen 60 személy, pontosabban szólva 36 férfi és 24 nő elszállásolását tudják biztosítani.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: