2016-03-17 15:10:26• hírek • Szatmár.ro

Sikeres volt a berlini kiküldetés

Szatmár megye is ott volt az ITB Berlin utazási kiállításon, Romániáé lett a 10. legszebb stand.

Március 9. és 13. között tartották meg 50. alkalommal az ITB Berlin utazási kiállítást, amelyen a jubileum alkalmából ötven ország kiemelt figyelmet kapott. Köztük volt Románia is, melynek standjánál a Dunát és a Duna Deltáját kiemelten népszerűsítették.

A turisztikai kiállításon egyébként 187 ország, illetve régió több mint 10 ezer kiállítóval volt jelen. Megdőlt a látogatórekord, a látogatók száma elérte a 180 ezret, a 200 kongresszuson, sajtótájékoztatón és egyéb eseményen 26 ezer személy vett részt. A rendezvényről 80 ország 5 ezer újságírója és 30 ország 380 bloggere is tudósított.

Románia egy közel 400 négyzetméteres standdal képviseltette magát és 56 jogi személy hirdette szolgáltatásait, értékeit: utazási irodák mellett polgármesteri hivatalok, megyei tanácsok és civil szervezetek.

Szatmár megye partner-régióként kapott meghívást a standhoz, ahol a Crama Ratesti jóvoltából borkóstolással, a Bran márka jóvoltából pedig pálinkakóstolással lepték meg az érdeklődőket. A nagykárolyi Ceatara népi együttes fellépése nagy sikert aratott az ország iránt érdeklődők körében. Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke az ország standjánál szervezett összes hivatalos eseményen jelen volt.

Szombaton, március 12-én az utazási vásár keretében díjazták a kiállítókat. Románia a 10. helyet szerezte meg a Legjobb európai kiállító versenyben. A pontozásnál a zsűri figyelembe vette a standot megtervezők kreativitását, a turisztikai látványosságok bemutatásának a módját. A díj odaítéléséhez nagyban hozzájárult Szatmár megye jelenléte, Istvánfi Géza és Ana Mare kézművesek bemutatóit nagy tömegek követték figyelemmel, de sokat nyomott a latban a szatmári ital- és ételspecialitások kóstolója, valamint a Ceatara zenés-táncos fellépése.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: