2011-11-28 14:34:46• hírek • Póti Orsolya

Sikeres volt a Szívem Zenéje verseny

Immár ötödik alkalommal szervezte meg a „Szívem Zenéje
Immár ötödik alkalommal szervezte meg a „Szívem Zenéje" vetélkedőt a Szatmári Művészeti Iskola. A rendezvény az eddigieknél is sikeresebbnek bizonyult, hiszen nem csak a Szatmár megyei iskolákból érkeztek diákok.

November 26-án, szombaton került sor a Szatmári Művészeti Iskola által szervezett „Szívem Zenéje" Regionális Pop-Rock Vetélkedőre, melynek idén is a Szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmónia adott otthont. A versenyen huszonhat szólista és hat együttes mérkőzött meg egymással.

Immár ötödik alkalommal szervezte meg a „Szívem Zenéje" vetélkedőt a Szatmári Művészeti Iskola. A rendezvény az eddigieknél is sikeresebbnek bizonyult, hiszen nem csak a Szatmár megyei iskolákból érkeztek diákok.

A fiatal tehetségeknek szervezett vetélkedő szombaton zajlott: déleben a szólistákat hallgathatta meg a közönség, késő délután az együttesek léptek fel jobbnál jobb produkciókkal. Az esemény várva várt momentumára, a díjátadógálára csak este került sor.

A Lions Club által fölajánlott díjakban Todut Tudor, a „Mihai Eminescu" Nemzeti Kollégium diákja, Patricia Rebeca Pop, a Nagyváradi „Francisc Hubic" Művészeti Iskola tanulója és Ioana Teodora Nicoschi, a Kolozsvári „Tudor Jarda" Népművészeti Iskola diákja részesült.

A szólisták közül aranyérmes lett Toduti Tudor, ezüstöt kapott Comna Aurelia és Pop Patricia Rebeca, bronzot pedig Bura Lucia és Andrada Zelenak. Dicséretben részesült Csomai Cecília, Grigiruta Manuela, Nicoschi Ioana Teodora és az Inefit kvaeret, a Gyermekek Palotája részéről.

Különdíjat érdemelt Bodea Carina Alexandra, a Szatmárnémeti „Johann Ettinger" Német Elméleti Líceum diákja, a fődíjat pedig Koncz Kriszta, a Szatmárnémeti „Kölcsey Ferenc" Főgimnázium tanulója vitte el.

A hat együttes között is számos díjat kiosztottak. A legjobbnak a szatmári Kramsel bizonyult, a második díjat a Hiatus - M, nagybányai együttes kapta, a harmadikat pedig az Inedit. Dicséretben részesült a szatmári Nameless Wish, a kolozsvári Napoca és a szintén szatmári Picnic Of The Shmedvins együttesek. A népszerűségi díjat a „Ioan Slavici" Líceum együttese, az Invader kapta, a legjobb hangszeren játszók díját pedig Cuteanu Flaviu, az Invader gitárosa nyerte el.

A tervek szerint, a „Szíven Zenéjét" jövőre is megrendezik, és a szervezők remélik, hogy még többen beneveznek a színvonalas vetélkedőre.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: