2009-08-04 14:45:59• hírek • Ferenczi Noémi

Jól sikerült MADISZ-tábor

Július 19. és 26. angol nyelvtábort, július 26. és augusztus 2. között pedig néptánc tábort szervezett a MADISZ. Kánya László elnök szerint, a Hadadon megszervezett táborok évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Az angol nyelvtáborban 8 és 11 év közötti gyermekek vettek részt. A tábor ideje alatt a nyelvtanuláson kívül kirándulásra, strandolásra és sok-sok játékra is jutott idő - magyarázza Kánya. Az angol táborban közel százan, míg a néptánc táborban 175-en vettek részt. A néptánctáborban szatmári, mezőségi, szilágysági és más erdélyi néptáncokat sajátíthattak el a résztvevők. A tábor részvevőinek közel 70 százalékát gyermekek tették ki. A legkisebbeket Majer Rajmond, míg a fiatalokat Bajkó László és Polgár Emilía oktatta. A zenét, így remek hangulatot két zenekar biztosította: a sepsiszentgyörgyi Kápa és a tokaji Parapác együttesek.

A táncon kívül voltak kézműves foglalkozások, strandolás és kirándulások is. Az agyagozást Révész Csaba, szatmári keramikus és szobrász, a gyöngyfűzést Hadházy Éva, a bogozást Normák Melinda és Ludescher Ivett oktatta. A korongozás rejtelmeibe Szabó Gyula és Gyulai Szilvi kalauzolták el a táborozókat. A nemezelést Polgár Emília oktatta. Sipos Zsuzsa vezetésével - aki egyébként csángó néptáncokat is oktatott - csuhé valamint szalma figurák készültek, melyek segítségével népi gyermekjátékokat adtak elő.

A tábor ideje alatt bogdándi és széri adatközlőket is felkerestek, akik még emlékeztek a vidék néptáncainak lépéseire.

„Idén többen vettek részt a táborokban mint tavaly, főleg a néptánc tábor népszerűsége töretlen, sőt évről-évre egyre többen szeretnének részt venni"- zárta beszámolóját Kánya.


Az agyagozást Révész Csaba, szatmári keramikus és szobrász oktatta
Az agyagozást Révész Csaba, szatmári keramikus és szobrász oktatta


Jó hangulatba telt a néptáncoktatás
Jó hangulatba telt a néptáncoktatás


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: