2015-12-17 08:06:09• hírek • Szatmár.ro

Sikeres volt a Kölcsey második adventi vására

Szerdán délután-este tartotta idei adventi vásárát a Kölcsey Ferenc Főgimnázium.

Az iskola első, tavalyi adventi vásárának sikerén felbuzdulva idén is lelkes árusokkal és vásárlókkal telt meg a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvara. A szervezők összesen 55 asztalt helyeztek el, ezekből egy sem maradt szabadon. Minden osztály kirakta az elmúlt hetekben lázas munkával készített portékáit: kézműves termékeket, gyertyatartót, asztali díszeket, mézeskalácsot, muffint forró csokit vagy éppen teát.

A vásárlók a tanárok, családtagok vagy egyszerű érdeklődők voltak, a diákok is vettek egymás portékájából. Igazi kellemes karácsonyi hangulatban telt a vásár, a színpadon kórusok váltották egymást. A legnagyobb sikert természetesen a tanári kórus aratta.

Az osztályok a bevétellel az osztálypénzt pótolták. Volt akinek 300 lej, volt akinek 500 jött össze az árulásból.

Az adventi vásár részeként megszervezték az aprósütemények versenyét, amelyet a VI. osztályos Füzes Laura nyert meg egy igazi karácsonyi muffinnal. Összesen 15-en vettek részt a versenyen, minden kis konyhafőnök ajándékot kapott. A győztes sütit is eladták, az ebből származó bevételből vásárolják majd meg a Magyar Kultúra NApján megtartott Kölcsey Szavalóverseny díjainak egy részét.

Tombola is volt: a fődíjat, egy sült malacot Simon Norbert XII. osztályos diák nyerte meg. Egyébként sokan nyertek: nem kevesebb mint 60 nyereménye volt a tombolának.

A szerdai nap során tartották meg az osztályszépítő-díszítő verseny díjkiosztóját is. A legszebb osztálynak járó díjat - egy tortát - a IX. F osztályosok kapták. A legkreatívabb díszítők a X. F osztályosok voltak, akik egyebek mellett könyvekvől készítettek karácsonyfát.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: