2007-07-29 23:38:52• hírek • Szatmar.ro

Sikeres volt a Félsziget

felsziget3kAz LGT együttes koncertjével fejeződött be az idei marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál.

 

felsziget3
Minden szempontból sikeresnek könyvelték el az idei Félsziget fesztivált a szervezők. A rendezvény látogatóinak száma vasárnapra a bérletesekkel és az elővételben megvásárolt napijegyekkel együtt elérte a tavalyi össznézőszámot. A hetijegyesek száma ebben az évben 25 %-kal növekedett.

felsziget2Az elmúlt öt évben Románia egyik legjelentősebb könnyűzenei eseménye lett a Félsziget. A szervezők abban reménykednek, hogy a fejlődési tendencia tovább folytatódik, és jövőre az elmúlt évek befektetései megtérülnek. Ugyanakkor Marosvásárhely városvezetésétől azt várják, hogy megvonják a mérleget, hogyan értékelik a Félsziget-fesztivál jelenlétét a városban, mivel ahhoz, hogy hosszú távon lehessen tervezni, tudni kell, hogyan alakul a vitatott területek sorsa -  mondta Gerendai Károly.

A szervezők az idei év nagy eredményeként említették, hogy négy színpadon sikerült változatos zenei programokat kínálni, ráadásul az LGT koncertje egy különlegesen fontos zenei esemény az erdélyi magyarok számára.

A Max Weber Társadalomkutató Központ idén is készített szociológiai felmérést, amelynek célja: megismerni a hetijegyet vásároló látogatók alapvető szocio-demográfiai jellemzőit. A kérdőívek feldolgozás alatt vannak, azt azonban lehet már tudni, hogy a résztvevők 59 százaléka visszatérő vendége a Félsziget-fesztiválnak, míg 41 százalékuk először vesz részt a rendezvényen.

felsziget3
felsziget3

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: