2006-06-28 18:11:27• hírek • Noemi Brigitta Boros

Sörfesztivál Szatmárnémetiben

 A hétvégén városunkat is felpezsdíti a Temesvári sört ünneplő karaván.

 A Timisoreana sör Románia első söre, amely még 1718-ban jelent meg. 1995-től kezdődően az ország különböző városaiban évente megünneplik a nedű születését. Ebben az évben Szatmárnémetiben is sor kerül a sörfesztivál jellegű rendezvényre, méghozzá június 30 és július 2 között, vagyis a most következő hétvégén.

A Timisoreana karaván már megérkezett a városba, és az újközpontban már megkezdték a sörsátrak, a színpad és egyéb helyszínek összeszerelését. A hétvége nem csak a sörözgetésről fog szólni, mivel a szervezők olyan különböző szórakozási lehetőségeket biztosítanak a résztvevőknek, mint például a tradicionális népi játékok gyakorlása, és a zenerajongók sem fognak unatkozni, mivel július elsején a karaván színpadán fellépnek a Cargo és a Vita de Vie nevű együttesek, vasárnap pedig az Impact és a Voltaj zenél a sörözgetőknek.

A tavalyi évben a Timisoreana karaván harminc nap alatt az ország hat városában volt jelen, 6000 kilométert tettek meg, rendezvényeiken 600 ezren vettek részt, és kétezer hektoliter sör fogyott el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: