2010-01-29 16:29:07• hírek • Gozner Gertrud

Sikeres volt Sorinel műtétje

Sikeres volt annak a hatéves kisfiúnak a műtétje, amelyre egy éve szervezett gyűjtést a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság és az egyik szatmárnémeti ingatlanügynökség - tudtuk meg Adrian Marc-tól, az igazgatóság vezetőjétől.

Az egri Sorinel Priala egy betegség következtében vesztette el teljesen a hallását, azonban a műtéti beavatkozásnak köszönhetően újra hall, és most tanulja az első szavakat.

Amint Adrian Marc pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette, amikor kiválasztották a segítségre szoruló gyermeket igyekeztek olyan esetet keresni, amelyben a súlyosság ellenére nagy esély van a gyógyulásra. Így esett a választásuk Sorinelre, aki mivel nem hallott, beszélni sem tanult meg. A műtétet 2009 júliusában Kolozsváron végezték el, a gyermek fülébe ültetett implantátum több mint 34 ezer lejbe került.

A kisfiú jelenleg egy kolozsvári speciális iskola felkészítő osztályába jár, és ott is fog maradni húsz éves koráig. Ennek a költségeit a Megyei Tanács állja. Az adományokból összegyűlt 68 ezer lejből Sorinel mellett még két másik hallássérült gyermeken is tudtak segíteni A szatmárnémeti Mare Marc Eric és a nagykárolyi Czumbil Patrícia az adományoknak köszönhetően szintén újból hallanak. Az ő esetükben nem került sor műtétre, hanem az Egészségbiztosító Pénztárral közösen hallókészülékeket vásároltak a számukra.

A gyermekvédelmiek és az ügynökség ebben az évben is szeretné folytatni a kampányt, hamarosan kiválasztanak egy újabb segítségre szoruló gyermeket, aki számára ismét nagyszabású gyűjtést szerveznek. Aurel Racautanu az ingatlanközvetítő iroda részéről minden adományozónak megköszönte a segítséget, és reményét fejezte ki, hogy a következő kampányukat is ennyire pozitívan fogják fogadni.


Rövidfilm is készült a kis Sorinel esetéről


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: