2009-12-11 18:36:14• hírek • Gozner Gertrud

Sikeres vállalkozások létrehozása a cél

Évzáró gyűlését tartotta péntek délután a szatmárnémeti Kisiparosok Kamarája.

A megbeszélés során többek közt terítékre került a kamara ez évi tevékenységeinek az összefoglalója, ugyancsak bemutatásra kerültek, az egyesület égisze alatt jelenleg folyó programok. A tagok egyúttal értesültek arról, hogy a Kisiparosok Kamarája milyen az Európai Unió által finanszírozott pályázatokban vesz részt, illetve javaslatok születtek, hogy 2010-ben melyek lesznek az aktuális témák, milyen irányba fejtse ki tevékenységét az egyesület.

A találkozó keretén belül Lieb Mihály a szatmári Kisiparosok Kamarájának elnöke négy napirendre pontra hívta fel a tagok figyelmét. Elsőként a jelenlegi gazdasági helyzet került elemzésre, miszerint a kis- és középvállalkozások nagyon figyeljenek a likviditásra, illetve a banki kölcsönök felvételére.

Második pontként az elnök a német autógazdaságot hozta fel példaként, ahol ügyelnek arra, hogy a kisvállalkozások egymással dolgoztassanak, egymás cégeinek adjanak munkát. Erre kellene figyeljenek a szatmári cégek is.

Lieb ugyanakkor elmesélte két kollégájának a freiburgi kézműves kamaránál tett látogatásának tapasztalatait, ahol is lehetőségük nyílt egy korszerű szakmunkásképző központ megismerésére. És nem utolsósorban az elnök kihangsúlyozta a kamara azon törekvéseit, miszerint meg akarnak felelni a tagok elvárásainak, és igyekeznek olyan szolgáltatásokat létrehozni, amelyek révén ezek a cégek sikeresebbek lehetnek. A barátságos hangulatú beszélgetést pezsgőzéssel zárták a Kisiparosok Kamarája gyűlésének a résztvevői.



Minél több sikeres vállalkozást szeretne látni a megyében a Kisiparosok Kamarája


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: