2018-04-12 10:29:10• hírek • Szatmár.ro

Sikeres nők iskolája: bemutatkozik Pop Simona

Három sikeres szatmári nő beszél majd életéről, valamint az általuk leküzdött akadályokról.

A Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete idén április 18-án 18.00 órai kezdettel tartja hagyományosnak tekinthető előadását, amelyben három sikeres, öntudatos nő meséli el az életét.


A helyszín, ahol a három meghívott elmeséli majd történetét, ezúttal a Hám János utca 4. szám alatt található MusiCat Pub lesz. Mesél majd Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatónője, Pop Simona, olimpiai bajnok vívó és Leitersdorfer Edit, a Kárászteleki Pezsgőpincészet menedzsere. Bár mindhárman más-más területen sikeresek és eredményesek, ugyanúgy példaként állhatnak bárki előtt. Ez alkalommal Simona Pop mutatkozik be.


Vivónőnk 1988. december 25-én született Szatmárnémetiben. A sporttal 9 évesen ismerkedett meg, a vívást Csiszár Ferenc edző segédletével kezdte meg a Csipler Sándor vívóteremben. Simona 12 évig volt a Szatmárnémeti SK tagja, ezen évek alatt megannyi érmet és elismerést szerzett, többször is elhódította az országos bajnokság legfelső dobogóját, de a Balkán-bajnokságban is győzedelmeskedett. 


2008-ban átigazolt a Steaua Bukarest csapatához, 2012 óta pedig a felnőtt válogatott alapemberének számít. Csapatával kétszer is Európa-bajnokok lettek, de a világbajnokságban sem adták alább, mint a második, illetve harmadik hely. 2016-ban pedig sikerült elhódítani az olimpiai aranyat is. Simona ma már nem csak vívó, de feleség és családanya is. Férje Pop Adrian vívó-edző, 2017 augusztusában pedig megszületett első gyermekük, Clara is.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: