2018-04-10 06:25:34• hírek • Oszkó Viktória

Sikeres nők iskolája: bemutatkozik Leitersdorfer Edit

Három sikeres szatmári nő beszél majd életéről, valamint az általuk leküzdött akadályokról.

A Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete idén április 18-án 18.00 órai kezdettel tartja hagyományosnak tekinthető előadását, amelyben három sikeres, öntudatos nő meséli el az életét.


A helyszín, ahol a három meghívott elmeséli majd történetét, ezúttal a Hám János utca 4. szám alatt található MusiCat Pub lesz. Mesél majd Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatónője, Pop Simona, olimpiai bajnok vívó és Leitersdorfer Edit, a Kárászteleki Pezsgőpincészet menedzsere.


Bár mindhárman más-más területen sikeresek és eredményesek, ugyanúgy példaként állhatnak bárki előtt. 


Ezúttal Leitersdorfer Edit, a Kárászteleki Pezsgőpincészet menedzsere mutatkozik be, aki Szatmárnémetiben született és az egyetem kivételével itt is végezte el iskoláit magyar anyanyelven. Diplomát román nyelven, Kolzsváron szerzett.


A líceumban matematika-fizika szakon tanult, az osztálytársaival nagyon jó csapatot alkotott. Olyannyira, hogy felnőttkori baráti és üzleti kapcsolatai nagy részét a mai napig a régi osztálytársak teszik ki.


A közgazdasági egyetemre felvételizett, elmondása szerint azért, mert nem igazán tudta a fizikát. 1991-ben, amikor ő jelentkezett a felsőoktatásba, még nem lehetett tudni, hogy mit is jelentenek pontosan a menedzsment és a marketing szakkifejezések. Bár nem tudta, milyen szakot írjon be az egyetemi felvételin, végül döntött, és ipari menedzsment szakirányon diplomázott. Akkor úgy érezte, nem nagy a valószínűsége, hogy ezzel fog foglalkozni a jövőben.


Önéletrajza is arról tanúskodik, hogy rengeteg helyen kipróbálta magát, mire célba ért: az adóhivataltól kezdve az önkormányzati irányítás alatt álló közmű cégen keresztül saját pályázatíró cégéig ível a munkahelyei sora.


A Kárásztelek Pezsgőpincészetnél megalakulása óta, azaz tíz éve dolgozik. Szeret visszagondolni, hogyan is nőtte ki magát a zöldmezős beruházás szinte a semmiből, és hogy a sok kitartásnak és baráti összefogásnak köszönhetően hova is sikerült eljutni az évek alatt.


A huszonkét hektáron gazdálkodó Kárásztelek Pezsgőpincészet 2013-ban felkerült a bortérképre, ekkor volt ugyanis az első szüret. Úgy érzi, a  jó minőségű termékeket főleg a fiatal és tehetséges borászuknak, a hazai, illetve külföldi piacokon elért sikereiket az ügyes értékesítési és marketinges csapatnak, valamint a velük együtt dolgozó cégtulajdonosoknak egyaránt köszönhetik.

 

Szereti a munkatársait, az összerázódott csapatot, aminek a része lehet, és inkább érzi magát szerencsésnek, mint sikeresnek.


A műsort Barakonyi Gergő vezeti majd. A belépés ingyenes, asztalfoglalás a 0261/713566-os telefonszámon lehetséges 9.00 és 18.00 óra között.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: