2010-06-12 16:20:14• hírek • Szatmár.ro

Megyei borverseny: 15 arany

Hetedjére rendezték meg a Szatmár Megyei Borok Versenyét, amelyre ezúttal 56 mintával neveztek be a gazdák - a prof. dr. Popa Dorin, ifj. Csávossy György, Bencze Zoltán, Komáromi József, Umhauser Valéria, Serly Csilla összetételű zsűrinek 46 fehér és 10 vörös bort kellett végigkóstolnia az Erdődön megtartott háromnapos seregszemlén. A csütörtöki előkóstolás után pénteken zajlott maga a verseny, szombaton pedig az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjkiosztásra került sor az Erdődi Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Fodor István, a Szatmár Megyei Mezőgazdasági Kamara igazgatója üdvözölte elsőként a megjelenteket, majd köszönetet mondott a támogatóknak, elsősorban a Szatmár Megyei Tanácsnak és az erdődi önkormányzatnak. Szakács Imre, alpolgármester jó szórakozást kívánt, külön köszöntve Haschi András Péter, mezőgazdasági államtitkárt, Gáti István, kormányfőtitkár-helyettest, Csehi Árpádot.

Csehi Árpád Szabolcs, megyei tanácselnök rámutatott: az általa vezetett intézmény támogatja a hagyományos megyebeli termékeket, így született meg a Szatmár Megyei Borút elnevezésű pályázat is, amelynek elbírálása folyamatban van. Ez nem csak a megye népszerűsítéséhez, de a borok minőségének a javulásához is hozzájárul majd.

Komáromi József, borszakértő sajnálatát fejezte ki, hogy több, hagyományos borvidékről nem jelentkeztek hírneves termelők a versenyre - így például Krasznabéltekről, Túrterebesről. A kupák és oklevelek átadását ünnepi ebéd zárta.

Aranyérmes elismerésben részesültek:
Jugrestan Ioan (3), Kaltenecker Roland, Süveg László (2), Benze István Zoltán (2), Bányai Zoltán, ifj. Szakács Béla, id. Szakács Béla, Simai János (2), Prógli József, Májer István.


Díjazták a legjobb borok termelőit
Díjazták a legjobb borok termelőit


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: