2015-06-10 17:07:37• hírek • Szatmár.ro

Sikeres kezdeményezés a könyv csere-bere

Kilépett falai közül a Szatmár Megyei Könyvtár szerda délután - az épület szomszédságában, a járdán felállított asztalokon kínáltak ingyen elvihető vagy akár elcserélhető köteteket a járókelőknek. A főképp román és magyar nyelvű könyvek között sokan válogattak és olyan is volt, aki az elvittért cserébe másat adott a könyvtárnak.

Először szervezett könyv csere-berét a Szatmár Megyei Könyvtár szerdán. Ennek az volt a lényege, hogy a lakosok elvilették megunt könyveiket a könyvtár épülete mellett felállított asztalhoz, azt leadhatták és választhattak az elvitelre kínált kötetek között. Olyan is volt, hogy két érkező könyvbarát egymás között cserélt kötetet és mindketten örömmel, a következő napokra-hetekre izgalmas olvasnivalóval indultak haza.

A Szatmár Megyei Könyvtár rendszeresen kap könyvadományokat magánszemélyektől. Megesik, hogy az örökségbe egy bőséges könyvtár is beletartozik, az örökösnek azonban nincs szüksége a kötetekre - általában ez a leggyakorib ok, hogy több láda, zsák vagy csomag könyvvel térnek be emberek adományozási céllal a könyvtárba.

"Az általunk most elvitelre kínált könyvek is adományokból származnak. Mindenik olyan, ami több példányban is megvan a könyvtárnak és felesleges belőle 3-4 darabot tartani" - magyarázza Veres István, a könyvtár könyvkölcsönző részlegének a vezetője. Megtudtuk: olyan is van, hogy vidéki könyvtárak kérnek köteteket a választékuk frissítése céljából - erre is felhasználják az adományként kapott könyveket.

A mostani választékban főleg román és magyar nyelvű kötetek szerepeltek - szakkönyvektől a szerelmes regényfüzetekig. A könyvtár munkatárai mindenkit kedvesen fogadtak és bárki bátran kutakodhatott a könyvek között, míg kedvére valót nem talált. A könyvtárosok és a könyvbarátok is sikeresnek ítélték a kezdeményezést, valószínűleg lesz folytatása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: