2018-12-19 11:14:28• hírek • Nagy Tímea

Sikeres jótékonysági karácsonyi vásár a Református Gimi és a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében

Kedd délután élettel telt meg a Refi udvara. A hókupacok és a jégcsapok világát szeretet, törődés és vidám gyermekkacaj melege árasztotta el.

A Szatmárnémeti Református Gimnázium önkéntes csoportja, a RED Diáktanács és a Máltai Szeretetszolgálattal közösen szervezte meg az idei karácsonyi vásárt. A rendezvény bevételének egy részét jótékonysági célra ajánlotta fel az iskola a szervezet számára. A máltaisok idén egy mozgássérült hintára gyűjtöttek abból a célból, hogy ne csak az egészségeseké legyen a játék öröme, a hintázás adta önfeledt szabadságérzet.

 

Kedd délután 17:00 órakor gyermekek, tanárok és szülők százai érkeztek kézzel készített portékáikkal és süteményeikkel a gimi udvarára. Mindenki azzal a nemes céllal készítette a szebbnél szebb és finomabbnál finomabb darabokat, hogy másoknak örömet okozhasson velük. Az iskola előterében és az udvaron, a színpad mellett válthatott a látogató pénzt manótallérra. A rendezvény területén ugyanis nem lej, hanem tallér volt a fizetőeszköz. A váltás igen jó árfolyamon történt, 1 lejért 1 tallért kapott a szórakozni és jótékonykodni vágyó érdeklődő.

 

Az udvaron sorakoztak a feldíszített asztalok a karácsonyi gyártmányokkal. Kézműves termékek százai közül válogattak a vendégek. A süteményes tálakkal sétáló diákok pedig az udvaron kínálgatva próbálkoztak az egész látogatósereg jóllakatásával. Kézzel készített karácsonyfák tucatjai, ajtókopogtatók, asztaldíszek és koszorúk, illetve ezer ízű muffinok és sok más ünnepi finomságok voltak a kínálatban. A főbejárattal szemben felállított standnál a Máltai Szeretetszolgálat önkéntes csapata főzött ízletes bográcsost, a melegedni vágyók legnagyobb örömére.

 

Az ünnepi díszbe öltöztetett színpadon énekes műsor szórakoztatta a vásározókat. Diákok fellépését követhette figyelemmel a nagyérdemű. A megszokottól eltérő módon, nem osztályonként léptek fel a nebulók, hanem egyedien erre az alkalomra válogatott összeállításban. Citeraszóval, zenekarral kísérve vagy anélkül, de az összes ismert csodás karácsonyi dal felcsendült, a kicsik és a nagyok együtt dúdolták őket a színpadi szereplőkkel. Néhol egy-egy víg kedélyű, táncoslábú is mozgásba lendült, így melegedve a -6 fokos időben.

 

A jótékonysági vásár elérte a célját. A refisek segítségével a 8600 manótalléros (lej) bevételből 3600 tallért a Máltai Szeretetszolgálat javára ajánlott fel a gimnázium, a fentmaradó 5000-ből pedig az iskola volt tanárainak kezelési költségeibe száll be az alma mater.

 

A Máltai Szeretetszolgálat számára Szatmárnémeti és környékének adakozó lakossága az elmúlt hetekben összesen 3000 eurót gyűjtött. Ez az összeg elegendő arra, hogy a mozgássérült hintát beszerezhessék és rendeltetési helyére, a Kossuth kertbe felállíthassák. Szatmár összefogott és a segítség célba ért. Ettől kezdve a mozgássérült gyermekeknek is lesz miért a Kossuth kerti játszótérre látogatni.

 

Legyen mindenkié a játék öröme! Legyen mindenkié a karácsony! A Református Gimnázium és a Máltai Szeretetszolgálat, valamint a látogatók összefogása megmutatta, hogy nem csak kapni jó, hanem adni is érdemes.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: