2008-06-06 12:38:52• hírek • Czinzel László

Túrterebes: újabb zöldövezetekre pályáznak

kkoczanBefejezik a központi park korszerűsítését és új parkok létesítését tervezik.

kkoczanHamarosan befejezik a központi park korszerűsítését Túrterebesen, és további parkok létesítését tervezik a községben.

A megye önkormányzatai közül Túrterebes volt az első, amely elnyerte a Környezetvédelmi Minisztérium parkosításra vonatkozó pályázati támogatását: a 225 000 lejből a központi parkot szépítették és tették/teszik rendbe. Koczán Levente polgármester elmondása szerint június végén átadják a létesítményt, amelyben már csak a tuják és virágok várnak kiültetésre, illetve felszerelik az éjszakai díszkivilágítást.

 
-Úgy gondolom, a park Túrterebes ékessége lesz - fogalmazott Koczán, aki újabb elképzelésekről is beszámolt. Igy például arról, hogy a következő parkosítási program keretében a Nepomuki kápolna és a Vásártér melleti tó környékét szeretnék rendbetenni.
 
Utóbbival kapcsolatban az elöljáró elmondta: a mederkotrás mellett fahidat, szigetet is létesítenek, és csónakázásra, vízibiciklizésre is alkalom adódik majd. Ezen kívül az is szerepel az elképzelések között, hogy a vásártér melleti szabad területen - Szatmárnémeti mintára - szabadtéri fitneszparkot létesítenek.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: