2013-05-24 13:25:33• hírek • (x)

Sikeres határmenti pályázat zárult

Folyó hó közepén a Szatmárnémeti Consult Scolari Egyesület befejezte a „Piac- és hűtőtároló építése a határ menti gazdaság és kereskedelem fejlesztéséért",  című pályázatot (rövid megnevezés: PIACCSARNOK), projekt kód HURO/0802/114.

A PIACCSARNOK pályázat a Consult Scolari Egyesület eddigi legfontosabb határmenti pályázata volt, amelyben partneri szerepet töltött be és az elért eredményekkel egy újabb lehetőségeket kínál fel a képzés és oktatás terén Szatmár megyében.

A vezetőpartner Csengersima Község Önkormányzata volt és a pályázat Magyarország - Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretén belül zajlott, 1.811.768 EUR összköltséggel.

A pályázaton belül két épület épült: az Üzleti Tanácsadási és Képzési Központ Szatmárnémetiben és a Piaccsarnok és Hűtőtároló Csengersimán, fontos szerepet betöltve mindkét közösség életében.

Az Üzleti Tanácsadási és Képzési Központban (Aurel Vlaicu utca, 151. sz.), a Consult Scolari Egyesület számos képzéssel várja az érdeklődőket: műszaki, üzleti, menedzsment, informatikai és idegen nyelv tematikában. A Központ  megfelelő körülményeket biztosít a tanfolyamok megszervezésére, korszerü berendezésekkel és modern minőségi eszközökkel, amelyek elősegítik az új képességek és kompetenciák elsajátíttását. Az épület 670 négyzetméteren terül el és 5 teremből illetve egy bemutatóteremből áll.

Az új épületben eddig megszervezett tanfolyamokon, 100 résztvevő volt jelen, a határ menti régióból. A képzések tematikái a következőek voltak: alapfokú borászati ismeretek, kisvállalkozói gazdasági alapismeretek, informatikai alapismeretek, illetve internetes információkeresés, idegen nyelv. Ezek a tanfolyamok a pályázat lebonyolitási időszakában zajlottak és a kidolgozott tanagyakokat a Consult Scolari Egyesület a további képzési programjaiba építette be, amelyekről az érdeklődők  bővebben a www.consultscolari.ro web oldalon tájékozódhatnak.

A fent említett pályázat célja a határmenti gazdasági élet élénkítése, illetve az együttműködés erősítése, a határ menti településeken lakók életszínvonalának növelése érdekében.

További információt a következő elérhetőségeken lehet kérni: Kovács István, tel: +40-261-710513, fax: +40-261-711518, e-mail: istvan.kovacs@consultscolari.ro, vagy a pályazat web oldalán:  http://huro.consultscolari.ro/hu/.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: