2009-02-23 17:33:07• hírek • Ferenczi Noémi

Sikeres gyűjtési akció

Hétfőtől kezdődött a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség használt olaj gyűjtési akciója. Az első napon a kispiac közelében lakók adhatták át az összegyűjtött fáradt olajat. A begyűjtött olajmennyiség elhanyagolható, azonban Békéssy Erzsébet igazgatónő szerint, sikeres az akció, hiszen úgy tűnik a szatmáriak mutatnak hajlandóságot, hogy szelektíven gyűjtsék a használt olajat, zsiradékot.

A.gyűjtés két órán át tartott. Ez alatt az idő alatt a Környezetvédelmi Ügynökség munkatársai, Békéssy igazgatónővel karöltve kihasználták az időt, hogy a programról szóló röpcédulákat osszanak szét a járókelőknek, illetve szóban is kifejtség az elhasznált olaj szelektív gyűjtésének fontosságát. Körülbelül 500 darab kétnyelvű röpcédulát sikerült szétosztaniuk.

A program első helyszínén összegyűjtött használt olaj mennyisége elhanyagolható, azonban a járókelőkkel szóba állva, nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett, ami arra enged következtetni, hogy az elkövetkező időszakban sorra kerülő tudatosítási kampány és gyűjtési akció sikeres lesz - mondta el a Szatmár.ro-nak Békéssy Erzsébet.

„Nagyon fontos a tudatosítás. Én bízom benne, hogy a havonta sorra kerülő gyűjtések alkalmával egyre többen fogják leadni a használt olajat"- tette hozzá.

Ezen a héten a következő helyszíneken folyik a gyűjtés 15 és 17 óra között:

Február 24- Nagypiac, Martirilor Deportatii utca

Február 25- Szamospiac, Prahova sétány

Február 26- Carpati lakónegyedi piac, Clabucet út

Február 27- 16-os lakónegyed, Muncii sugárút (H27-es lépcsőház mögött)

Február 28- 17-es lakónegyedi piac, 10 és 12 óra között

A gyűjtés ideje alatt az ügynökség munkatársai röpcédulákat osztottak ki a járókelőknek

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: