2017-09-26 16:03:43• hírek • Szatmar.ro

Sikeres fesztivált zárt a Szatmárnémeti Északi Színház

Idén megújult néven jelentkezett a korábban több évados múlttal rendelkező szatmárnémeti nemzetközi multikulturális színházi fesztivál.

A 2017. szeptember 14-24. között lebonyolított Tranzit Feszt 20 előadását mintegy 3500 néző követte figyelemmel. A 11 napos seregszemle programjainak 8 helyszín biztosított teret, ugyanis a nemrég felújított Északi Színház nagyterme, Ács Alajos stúdiója és emeleti büféje, valamint a Szakszervezetek Művelődési Házának nagy- és kisterme mellett a Szatmárnémeti egyik jelképének számító Tűzoltótorony tövében felállított szabadtéri színpad és két piceklub is vendégül látta a fesztivál rendezvényeit.

A meghívott társulatok összesen 4 országból érkeztek Szatmárnémetibe, hiszen a romániai magyar és román társulatok mellett magyarországi, kárpátaljai magyar és moldvai köztársaságbeli román színház is jelen volt a Szatmárnémeti Északi Színház két tagozata által közösen szervezett fesztiválon.

A fesztiválelőadások mellett könyvbemutató, szakmai beszélgetések, afterpartyk, utcaszínház és villámcsődület is színesítette a több mint egyhetes rendezvény kínálatát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: