2008-01-07 19:07:31• hírek • Szatmar.ro

Sikeres évet zárt a Szatmár Megyei Múzeum

 A tavalyi évben több mint 44000 látogatója volt a Szatmár Megyei Múzeumnak.

A Szatmár Megyei Múzeum sikeres évet tudhat maga mögött, hiszen 2007-ben több kiállítását is nagy érdeklődés kísért.

A 2006-os évhez képest tavaly 4000-rel többen, összesen 44000-en látogatták meg a Megyei Múzeumot. - tudtuk meg Szőcs Pétertől a Múzeum igazgatójától.

A Partiumi Napokhoz kötődő Vígh István festménykiállítás, László Károly Háromszéki művész Városnapi Kerámia plakettjének kiállítása és a Múzeum Állandó Kiállítása bizonyult a legsikeresebbnek, de összességében sincsen ok a panaszra, hiszen a környékbeli falvakból is egyre többen látogatnak el a Múzeumba.

- Kiállításaink változatosak és több korosztálynak szólnak, viszont mindegyiknek van tanító célzata is, ennek értelmében több helyről érkeznek látogatók, akiket természetesen jövőre is várunk, hiszen már most tervezzük a következő rendezvényeket. A soron lévő viaszbábu gyűjtemény kiállítást követően, jármű makettek bemutatását tervezzük. -magyarázta Szőcs Péter a Megyei Múzeum igazgatója.

A 2008-as évben a kiállítások mellett, tovább folytatják a Phare program keretén belül a Nyíregyházi Múzeummal közösen elindított projektet, a közös kutatásokat, közös felméréseket, és közös kiadványok elkészítését. A tavalyi évben elindított Múzeumi éjszakák is folytatódnak, amelyek különböző filmek levetítését is lehetővé teszik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: