2008-12-23 17:17:10• hírek • Parajdi Andrea

Sikeres év volt

Számos olyan projektet sikerült megvalósítani, amellyel országos viszonylatban is az elsők közé sorolható Szatmárnémeti városa -mondta Ilyés Gyula polgármester idei utolsó sajtóértekezletén.

-Nem szeretnék most egy átfogó évi kiértékelést tartani, hiszen annyi mindenről be lehetne számolni, inkább csak a valóban kiemelkedő eredményeket foglalnám össze-kezdte a polgármester. Mint mondta, Szatmárnémeti országos viszonylatban az elsők között zárta az Ispa programot, amelynek keretében négy év alatt 37 millió eurós beruházást sikerült megvalósítani, és amelyből 26 millió euró vissza nem térítendő uniós támogatás. Ezek a modernizálási munkálatok lehetővé tették, hogy Szatmárnémeti szennyvíztisztító-telepe európai uniós normáknak megfelelően működhessen, s ezáltal a vízszolgáltató egészségesebb, tisztább csapvizet biztosíthasson a lakosságnak.

Szintén egy nagy megvalósítás az Ipari Park, amely ebben az évben is sikeresen tovább bővült, új munkahelyeket teremtve és hozzájárulva a gazdaság fejlődéshez. -A harmadik számunkra nagyon fontos elért eredmény, hogy számtalan dokumentumot feldolgoztunk a visszaigényelt épületekre vonatkozóan. Ez a probléma országos szinten fennáll, ugyanis a rendszerváltás után, több jogilag tisztázatlan épület is lett. Az érvényben lévő törvények lehetővé teszik, hogy az eredeti tulajdonos, amennyiben bizonyítani tudja, hogy övé volt az épület, visszaigényelje azt -mondta a polgármester, aki mindenképpen fontosnak tartja, hogy ez a probléma városunkban adminisztrációs szempontból megoldódott.

Ilyés azt is elmondta, már most előkészítési fázisban van 15 projekt, amelyet jövőre nyújtanak be, köztük iskolafelújításra, szociális problémák megoldására, bicikliútra, és utak modernizálására is. -Jövő évben is minél több uniós pénzt szeretnénk lekérni, hiszen ahogyan több alkalommal beszámoltunk róla, 2009-ben szűkös lesz a város költségvetése -magyarázta a polgármester.

Az idei év sikereire Ilyés Gyula polgármester, illetve a két alpolgármester Kereskényi Gábor, és Adrian Albu közösen koccintottak, majd a sajtó munkatársainak is megköszönték az együttműködő tevékenységüket.

Az idei év sikereire Ilyés Gyula polgármester, illetve a két alpolgármester Kereskényi Gábor, és Adrian Albu közösen koccintottak, majd a sajtó munkatársainak is megköszönték az együttműködő tevékenységüket.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: