2011-01-12 15:40:16• hírek • Szatmár.ro

Sikeres év, megújult Ötletbörze

Sikeres évet tudhat maga mögött a Hans Lindner Alapítvány, rengeteg hasznos programot sikerült véghez vinniük a 2010-es esztendőben, de idén is sok új programmal készülnek. Reménysugár program, Infotárs, Fit for Life, Ötletbörze - csak egy néhány azon programok közül, amelyeket a Hans Lindner Alapítvány vitt véghez az elmúlt év folyamán.

„A Reménysugár program daganatos megbetegedésben szenvedő gyerekeket és családjaikat hivatott segíteni, tájékoztatást nyújt a betegségről, kezelési lehetőségekről, jogokról, szolgáltatásokról; kapcsolatot létesít orvosi központokkal, klinikákkal, megkönnyíti az odautazást; különböző eseményeket, humanitárius akciókat, kikapcsolódási programokat szervez a beteg gyerekek és családtagjaik életének megkönnyítésére" - magyarázta szerdai sajtótájékoztatóján az alapítvány munkatársa, Cristina Tulba, aki elmondta, hogy 2011-ben is nagy hangsúlyt fektetnek a programra.

Mint kiderült, a program a szatmáriak támogatását is élvezte a tavalyi évben, hiszen a személyi jövedelemadó két százalékának felajánlásával 65 ezer lejes támogatásban is részesült a Reménysugár.

A 2010-es „Infotárs - magyar, román együttműködéssel az innovatív informatikai oktatásért" projekt az első közös együttműködése volt az alapítványnak a nyíregyházi Fiatalok Kulturális Szövetségével. A pályázat során modern multimédia termet alakítottak ki a szervezet székhelyén, ahol hat tanfolyam során kilencven hátrányos helyzetű fiatal szerezhetett informatikai alapismereteket. „Reméljük, hogy ezzel javultak az esélyeik a munkaerő-piacon való elhelyezkedésben is." - mondta Szűcs József, a program felelőse.


Sajtótájékoztatót tartott a Hans Lindner Alapítvány
Sajtótájékoztatót tartott a Hans Lindner Alapítvány


Természetesen a tavalyi évben sem maradtak el a szokásos angol és német nyelvű tanfolyamok sem, és a Fit for Life képzések idén is folytatódnak. A tanfolyamok a Hans Lindner Oktatóközpontban zajlanak ebben az évben is. Egy kurzus időtartama 3 hónap, a befizetendő hozzájárulás 180 lej. Az érdeklődők már jelentkezhetnek a tanfolyamokra az alapítvány székhelyén, a Ceahlăului utca 38. szám alatt.

Az idei év talán legnagyobb újítása ugyanakkor az ötletbörze lesz, amely most a JOINTEC nevet viseli. A méltán népszerű, középiskolások részvételével zajló vállalkozói játék az Európai Unió finanszírozásával jön létre, az alapítvány partnere pedig a tavalyi évben már sikeres közös projektet készítő nyíregyházi szövetség.

„Ebben az évben kétszáz középiskolás - 100 romániai és 100 magyarországi - vesz részt a játékban, nekik azonban közös csapatokat kell alkotniuk. A vegyes csapatok először egy nyíregyházi táborban fognak találkozni, itt döntik el, hogy ki-kivel akarja megalakítani a közös vállalkozást. Ezt követően tréningeken vesznek majd részt a fiatalok" - magyarázta Herczeg Carmela a programvezető. A JOINTEC vállalkozói játékban a diákokat negyven tanár is segíteni fogja. A legjobb vállalkozások természetesen ezúttal is részt vesznek majd egy nagy börzén, amit ezúttal Szatmárnémetiben és Nyíregyházán is megszerveznek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: