2012-06-16 08:51:05• hírek • Póti Orsolya

Sikeres együttműködés városi és vidéki iskolák között

A „Hagyományőrzés és népszokások az iskolák falain belül" elnevezésű projekt keretében együttműködési szerződést kötődött a szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskola és a Bélteki-Géresi Általános Iskola között.

A két iskola közi együttműködési megállapodás értelmében a városi és vidéki tanárkollégák, illetve a két tanintézmény diákjai közös oktatási és kulturális programokon, illetve különféle csoportos foglalkozásokon vesznek részt egészen 2013 februárjáig.

A programok révén a pedagógusok módszertani tapasztalatokkal gazdagodhatnak, amíg a diákok között szoros barátság alakulhat ki: a tananyag mellett megbeszélhetik azt, ki hogyan készül a vizsgára és valószínűleg a közös vakációzás ötlete is körvonalazódik.

A projekt célja elsősorban a vidéki és városi diákok közötti kapcsolatok kialakulása, kommunikáció létesítése, valamint a diákok szakmai tapasztalatszerzésének elősegítésére.

A különböző iskolákból, területekről származó fiatalok megismerkedése kiváló alkalmat nyújt a tapasztalatcserére, illetve a kommunikációs készségek fejlesztésére, mind szóban, mind írásban. Arra is kiváló alkalom nyílik ennek során, hogy jobban megértsék társadalmi környezetük értékrendszerét és befogadják a sajátos nevelési igényű tanulókat.

A programokban részt vesz a Mircea Eliade Általános Iskola III. E osztálya, illetve a Magyargéresi Általános Iskola II. és IV. szimultán, illetve az I. és III. osztályok. A projekt megvalósítói Víg Ecaterina Ibolya és Miskolczi Agneta tanítónők. A közös foglalkozások márciusban kezdődtek, amikor az egyes iskolák diákjai kölcsönös látogatást szerveztek, majd áprilisban az „Iskola másként" keretében a vidéki diákok Szatmárnémetivel ismerkedtek, míg a városi tanulók játékosan ismerkedtek meg a húsvéti népszokásokkal, tojást festettek és locsolóverseket tanultak.

Májusban a Mircea Eliade iskola harmadikosainak kirándulást szerveztek Magyargéresre, ahol a pünkösdi népszokásokat elevenítették fel. Júniusban a diákok közösen látogatták meg az Erdődi várat, és még számos kirándulás is vár rájuk ebben a hónapban. Ellátogatnak a Károlyi-kastélyba is, majd megnézik a kaplonyi műemléktemplomot, Tasnádra utaznak és Ady Endre emlékházát is bejárják. Szép idő esetén a közös strandolás sem marad el.

Az új tanévtől kezdődően egészen jövő év februárjáig folytatódnak a különféle közös programok, melyek keretében a diákok sok sok tapasztalattal és pozitív élménnyel gazdagodnak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: