2016-05-25 12:49:25• hírek • Kocsis Zoltán

Egy év áldozatos munkáját jutalmazzák pénteken Mátészalkán

Mintegy két évvel ezelőtt kezdte bontogatni csíráit az a minden tekintetben példátlan kezdeményezés, amelynek prózai neve a „Ferencváros - Szatmár női kézilabda utánpótlás-projekt". Sokak kemény, áldozatos munkájának köszönhetően mindez mostanra komoly gyökereket eresztett a történelmi Szatmár területén, pénteken pedig impozáns keretek között veheteik át jutalmukat a szorgalmasak közül a legszorgalmasabbak, az ügyesek közül a legügyesebbek.

Péntek délután Mátészalkán, a lenyűgöző Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház falai között nagyszabású műsor keretein belül tartja meg Évértékelő és díjátadó gáláját a projekt. Az eseményen tiszteletét teszi és köszönti majd a jelenlévőket többek között Hanus Péter polgármester, dr. Boros Anita helyettes államtitkár, Jeney Zsolt, a Ferencváros kézilabda-szakosztályának vezetője, valamint Elek Gábor, a Fradi női csapatának vezetőedzője, de találkozhatunk majd a zöld-fehér klub jó néhány legendájával is. Az eseményt a magyar nemzeti fejlesztési minisztérium és a Ferencváros mellett többek között a Nachbil és a Hetei borászat is támogatja.

Mindenek előtt azonban a gála az egykori Szatmár vármegye országhatár által szétszaggatott mindkét oldalán tevékenykedő edzőkről, a szorgos és lelkes lánykákról szól! Ne feledjük ugyanis, hogy immár 850 gyerkőc (7-8 évesek) kergeti a szivacs kézilabdát 29 különböző településen!

Áldozatos és lelkes munkájuk gyümölcseként az év játékosa a Szarka Éva-díjat, az év edzője az Elek Gyula-díjat veheti majd át, de összeállítják és jutalmazzák az év csapatát is.

„Amikor elindultunk a saját magunk által kijelölt úton, sokan nem bíztak, nem hittek bennünk! Az eredményeink azonban minket igazolnak! Már csak azért is, mert a csapataink kétharmada kis települési környezetben dolgozik, egyedülálló módon a határ mindkét oldalán", mondta Kiss Zoltán ötletgazda, projektmenedzser. „Számtalan kupa és torna, több száz mérkőzés van már mögöttünk, egyéni és intézményi, sőt gazdasági szinten is kapcsolatokat teremtettünk a határ két oldalán. Munkánk legnagyobb elismerése azonban, hogy a szakmai képzés koordinálását maga Elek Gábor vállalta fel", tette hozzá érthető módon lelkesen Kiss.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: