2009-03-16 15:54:22• hírek • Parajdi Andrea

Sikeres az elemgyűjtő akció

Harminchat óvoda vesz részt a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség elemgyűjtő akciójában, amelyet a Környezetvédelmi Őrszolgálattal, egy kolozsvári elem-újrahasznosító céggel, illetve a Szatmár Megyei Főtanfelügyelőséggel közösen indítottak 2008 decemberében.

Március 16-án, hétfőn a szervezők és a programban résztvevő óvodák képviselői, megbeszélést tartottak a hónapokon át zajló elemgyűjtő akcióról, amely ezidáig sikeresnek mondható.

Ez a program a környezeti nevelés célját szolgálja, s direktben az óvodásokat jelöli meg célcsoportként. Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség vezetője a találkozón elmondta, nem lehet túl korán kezdeni a kisgyerekek környezeti nevelését. - Fontos, hogy minél hamarabb tudatosuljon a jövő generációjában, hogy milyen lényeges szerepe van a környezet védelmének. Úgy gondoltuk mivel minden kisgyereknek vannak elemmel működő játékaik, így könnyebben meg tudjuk őket érinteni. Célunk az, hogy rájöjjenek vigyázniuk kell a veszélyes hulladékokkal - mondja Békéssy Erzsébet igazgatónő.

A találkozón az egyes óvodák képviselői elmondták: versenyeket hirdettek és így próbálták gyűjtésre ösztönözni a kisgyerekeket. Minden intézményben egy olyan konténert helyeztek el, amelyben kizárólag ezeket a speciális hulladékokat tárolják. Amikor egy-egy gyűjtőhely telítődik, jelezni kell a kolozsvári vállalatnak, az pedig saját feldolgozó üzemébe szállítja el a veszélyes hulladékot. Az elemeket szétbontják egy részét elégetik, a többit pedig újrahasznosítják.

A gyűjtő akció egészen június elsejéig tart, azonban a szervezők egy állandó jellegű szelektív gyűjtési szokás kialakítását szorgalmazzák.

Harminchat óvoda vesz részt a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség elemgyűjtő akciójában.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: