2015-05-18 14:21:31• hírek • Szatmár.ro

Sikeres Múzeumok éjszakája - több mint 3 ezer látogatóval

A szatmáriak kihasználták a lehetőséget és több kiállítást is díjmentesen látogattak meg szombat éjjel.

A Szatmár Megyei Múzeum is csatlakozott a nemzetközi eseményhez és szombat este-éjjel megtartotta a Múzeumok éjszakáját. A késő délutáni óráktól kezdődően egészen éjfélig ingyenesen lehetett látogatni az intézmény alárendeltségébe tartozó múzeum összes tárlatát. A szatmáriak pedig kihasználták az alkalmat és ki családostul, ki baráti társasággal, vagy a párjával kézen fogva múzeumba ment az esti órákban.

Ahogy az utóbbi időben lenni szokott, a Károlyi-kastélyban található múzeum volt a legnépszerűbb: a program során 1070 személy tért be oda és nézte meg az állandó vagy időszakos tárlatokat. A lista második helyén a Szatmár Megyei Múzeum régészeti-történelmi és etnográfiai részlege szerepel. A múzeum főépületébe 1009 személy látogatott el szombaton. Nagy volt az érdeklődés a képzőművészeti tárlatok iránt is: a Vécsey-házban található múzeumot 846-an keresték fel.

A nemrég újranyitott Tűzoltótorony is nyitva állt szombaton éjjel - ekkor összesen 130 látogató mászta meg a csigalépcsőt, hogy a magasból nézhesse meg az éjszakai várost.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: