2010-12-30 10:01:45• hírek • M. T. R. / nagykároly.ro

Sikerekben gazdag évük volt

A nagykárolyi Szent László Közösségi Házban mutatta be a Lead and Follow Táncegyüttes évzáró műsorát. Színültig telt az intézmény díszterme a kedd esti előadásra. A helyi gyerekeken kívül a környékbeli településekről származó, így a többi között mezőpetri, börvelyi, kaplonyi srácok mutatták meg, hogy mit és mennyit tanultak az elmúlt évben. Ugyanakkor az évzáró műsor a Lead and Follow Egyesület kiértékelője is volt: a gyerekek és a fiatalok táncszámai között mozgalmuk eseményeiről, főbb híreiről számoltak be a közönségnek.

Az óév záróakkordjaként visszaemlékeztek a 2010-es esztendő eseményeire. Amint a táncelőadások közötti vetített képpel kísért évméltatásukban elmondták, nagy büszkeséggel tekinthetnek vissza. Márcsak azért is, mert felettébb változatos helyszíneken, különféle meghívásoknak eleget téve járulhatott hozzá az egyesület a hangulat megteremtéséhez, a színvonal emeléséhez.

S hogy milyen helyszíneken is léphettek fel? Elmondták, hogy a paletta igencsak változatos, hiszen a hagyományosnak mondható város-, illetve falunapokon túl, egyre több másfajta meghívásnak is eleget tehettek. Így például az egyesület felnőtt és ifjúsági tánccsoportja több bálon tánctudása kamatoztatásával járulhatott hozzá az ünnepi és szórakoztató hangulat fokozásához. Ugyanakkor idén az egyesület tagjai a március 15-ei megemlékezésen is ünnepi műsorral rukkoltak elő. Amint fogalmaztak, ezen meghívások ékes bizonyítékai annak, hogy mind szélesebb körben értékelik a táncosok odaadását, továbbá az oktatók munkáját. Ami persze sikerélménnyel tölti el a tagságot, s egyben még több munkára ösztönöz.

Mindezeken túl az egyesület gyermek- és ifjúsági csoportjai versenybeli megmérettetéseken vettek részt a 2010-es esztendő során is. Az 5-12 évesek korosztálya immár második alkalommal vett részt TET-versenyen, mely program célja a táncalapú esztétikai testképzés. Amint hangsúlyozták, örömmel tudatosult bennük, hogy az idei versenyre a korábbiaknál is több csoport jelentkezett még több helységből. Rámutattak, hogy ez is igazolása annak: a tánc hasznos és szükséges elfoglaltság a gyermekek körében. Az ifjú korosztály a határ másik oldalán, Mátékszalkán méretkezett meg egy iskolák közötti amatőr bajnokságon, s azt meg is nyerte.


Sikeres évük volt


Sikeres évük volt


Sikeres évük volt

Sikeres évük volt

Sikeres évük volt

Sikeres évük volt

Sikeres évük volt


A versenyek mellett az egyesület által szervezett nyári táborok nyújtanak szórakoztató elfoglaltságot a gyermekeknek és a fiataloknak. Amint mondták, a táborban eltöltött néhány nap alatt a táncos foglalkozásokon túl rengeteg játékban és csoportépítő tevékenységben vehettek részt a fiatalok. A pozitív visszajelzésekre hivatkozva jelentettek ki, hogy sikeresek volt a hagyományteremtő szándékkal megszervezett táborozás. S így nem meglepő, hogy az egyesület tervei között szerepel, hogy mind változatosabb és szórakoztatóbb programokkal szervezzen a 2011-es évben is táborozást.

Ugyan a versenyekről már szóltak, de nem feledkezhettek meg a legnagyobb sikerükről is. Az idei teljesítményük koronája ugyanis az, hogy az Enyedi Anna Regina és Mosdóczi Balázs alkotta páros a marosvásárhelyi hivatalos sporttáncversenyen vett részt. Munkájuknak köszönhetően tört meg a jég az egyesület életében, hiszen - amint mondták - országos szintű megmérettetésben először vettek részt táncosaik, s azon igazán kiválló eredményeket értek el.

Összegezve az év teljesítményét az egyesület méltán büszkélkedhet, ugyanakkor céljául tűzte ki, hogy az ideihez hasonló vagy éppen nagyobb mennyiségű és minőségű szórakozási lehetőséget biztosít tagjai számára.


Sikeres évük volt

Sikeres évük volt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: