2013-04-15 16:12:43• hírek • Póti Orsolya

Sikerek az országos matematika vetélkedőkön

A Szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum négy diákja három matematika tantárgyverseny országos szakaszára is továbbjutott és a nagy megmérettetéseken mind a négyen kitűnően teljesítettek.

Április 11-13. között került megrendezésre Jászvárosban az „Alfred Haimovici" Alkalmazott Matematika Tantárgyverseny országos döntője, ennek eredményeiről tájékoztatott a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség. A versenyt azon diákok számára szervezik meg, akik nem matematika-informatika osztályokban tanulják a matekot, hanem természettudományok, humán, szolgáltatások, vagy műszaki tagozaton.

Ezen a versenyen Szatmár megyét összesen 16 diák képviselte, közülük Bakos Tamás, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum XII. osztályos diákja arany érmet szerzett, Szép Márton pedig, aki szintén a Hám János tanulója bronz éremben részesült 16,5 ponttal, ezzel a II. helyet érte el. Tamást Polcz Zita tanárnő készítette fel a megmérettetésre, Márton felkészítő tanára pedig Koczinger Éva volt.

Szép Márton és Bakos Tamás, az alkalmazott matekverseny győztesei

Ezen kívül más országos matekversenyeken is ügyesen teljesítettek a Hám János diákjai. Április 12-14. között Nyíregyházán rendezték meg a Jedlik Ányos Matematikaverseny országos szakaszát, amelyen Boros Csaba V. osztályos tanuló szerzett ezüst érmet.

Boros Csaba, a Jedlik ezüst érmese

A matematika országos tantárgyversenyen Scheffler Gergő képviselte a szatmárnémeti római katolikus teológiai líceumot. A IX. osztályos tanuló különdíjban részesült a legnehezebb országos megmérettetésen.

Schefler Gergő, az országos matematika tantárgyverseny különdíjasa

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: