2018. november. 20., kedd
Névnap:
2017-11-15 09:54:26• hírek • (x)

Sikerdarabbal lép fel Szatmárnémetiben a Szegedi Kortárs Balett

A Business Transaction és a Cultur Art Egyesület újabb lebilincselő előadással lepi meg a szatmári közönséget. A 30 éves múltra visszatekintő Szegedi Kortárs Balett társulat érkezik Szatmárnémetibe, hogy bemutassa tizenhat éve töretlen népszerűségnek örvendő előadását, a Carmina Buranát.
 

Az előadás koreográfusa a Kossuth-díjas Juronics Tamás, ő így jellemzi a darabot:

„Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, amelynek tagjai félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a sors rájuk ró. A sors néha jót, örömöt, szerelmet, máskor bánatot, halált hoz számukra. Egy lány, kinek eleve rövid élet adatott, egy pillanatra boldognak érezheti magát; a szerelem minden rosszat elfeledtető érzése elhiteti vele, hogy AZ élet más, szebb is lehet. De Fortuna csalfa és kegyetlen, nem törődik a pillanat szépségével. A csalódások, örömök, félelmek megélésével mindannyian egyre többet tudnak meg önmagukról, sorsukról, lehetőségeikről - emberi mivoltukról.”
 


 

Főbb szerepekben táncolnak majd Hortobágyi Brigitta, Horváth M. Gergő/Czár Gergely és Juronics Tamás.
 

A Szegedi Kortárs Balett előadása november 19-én, 19 órakor kezdődik a Szakszervezetek Művelődési Házában. Jegyek elővételben az Északi Színház jegypénztárában kaphatók.
 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: