2009-07-19 08:38:36• hírek • Balogh Anita

Siker volt az Insomnia Summer Show

Keményfiúk és kemény küzdelmek, csinos, bikinis lányok és fergeteges koncertek - így lehetne néhány szóban összefoglalni az először megrendezett Insomnia Summer Showt, melynek a szatmárnémeti Olimpia Stadion adott otthont.

Az első Insomnia Summer Show szervezői semmit sem bíztak a véletlenre: a sportok szerelmeseit ketrecharc versennyel, a szórakozni vágyókat stand up comedyvel, bikiniversennyel és koncertekkel csábították szombat délután az Olimpia Stadionba. A terv be is jött, hiszen magánszámításaink szerint legalább háromezeren fordultak meg az éjfélig tartó rendezvényen.

Délután 17 órától stand up comedyvel hozták hangulatba a közönséget, aztán mutatkoztak be a Miss Bikini verseny résztvevői, akik amúgy Szatmár megye és környékének profi táncos- és animátorlányai voltak. Mondani sem kell, hogy a férfiak tátott szájjal követték a lányok táncos bemutatkozását és csak akkor ocsúdtak fel az ámulatból, amikor kimonós fiúk léptek a szorítóba. A fiúk persze nem táncoltak, hanem küzdősport-bemutatót tartottak a küzdőtérként funkcionáló ketrecben, majd a szatmári birkózók is megmutatták, milyen fogásokkal, dobásokkal szoktak a versenyen pontokat és érmeket szerezni.

Következett a ketrecharc, ami az MMA, azaz Mixed Martial Arts küzdősport szabályai szerint zajlott. A meglehetősen szűk ketrecben az ellenfeleknek nem sok esélyük volt a taktikázásra, eltáncolásra, ezért egy-két igen látványos mérkőzést is figyelemmel követhetett a közönség. A küzdelmek sora  Nistea Valentin (63.5) és Varga Attila (61) meccsével vette kezdetét, az eleinte szoros meccset az utóbbi nyerte meg.  Az egyik leglátványosabb összecsapás a kickboxos, capoeirás Pintea Cristian (81 kg.) és a birkózó Nichita Cristian (75 kg) között zajlott. Pintea könnyen felismerte ellenfele gyenge pontjait, és ahogy az egy kicsit elbizonytalanodott, ki is ütötte ellenfelét.  Dobó Szilárd (69,5) és Vălean Adrian (70) meccse is látványos volt, Dobos végig fölényben volt, talán ez is volt az oka, hogy a mérkőzés vége előtt az ellenfél feladta a harcot.


Látványosak voltak a ketrecharc-küzdelmek
Látványosak voltak a ketrecharc-küzdelmek


Kicsit csalódást okozott az egyik legjobban várt összecsapás: a többszörös román birkózóbajnok, a 110 kilós Mic Zenobiu a cselgáncsozó Maghiar Raullal (95 kg) harcolt, de a küzdelem gyorsan véget ért: az első komolyabb összeakaszkodást a birkózó egy dobással fejezte be, melynek során ellenfelének a térde sérült, s emiatt az feladásra kényszerült. Az est ketrecharc-része brassói birkózó Apostul Gica és a margitai, szintén birkózó Dana Romeo összecsapásával ért véget, ebben előbbi a megfelelő pillanatban bokaszorítással kényszerítette feladásra ellenfelét.

Az est folytatásában a meghívott zenekarok fellépései következtek. de előttük azért a bikinis táncoslányok még oldották a feszültséget a közönségben. A mátészalkai Sláger Duó magyar retro és némi mulatós zenével hozta hangulatba a közönséget, majd érkezett a romániai toplistákat heteken át vezető rapper, Puya, aki régebbi slágerei mellett a legújabbat, az Undeva in Balcani című dalt kétszer is előadta, és az sem zavarta amikor a táncoslányok elözönlötték a színpadot.


A bikini versenyen résztvevő csinos lányok
A bikini versenyen résztvevő csinos lányok


Az est másik nagyon várt koncertje a Voltaj zenekaré volt. A fiúk nem tudtak olyan dalt játszani, amit ne ismert volna és ne tombolt volna végig a közönség. A zenekar tagjai megemlékeztek arról az 2002-es szatmárnémeti koncertről is, amelyen a színpad tetőszerkezete rájuk dőlt - ám ennek ellenére is életük egyik pozitív értelemben vett legemlékezetesebb fellépése volt. - Annak a koncertnek az emléke örökre elkísér minket, és nem csak a baleset miatt. Zuhogott az eső, vihar volt, a több ezres közönség pedig átázva, esernyők nélkül tombolt a zenénkre és ezt az érzést soha nem fogjuk elfelejteni - mondta el a Szatmar.ro-nak Calin Goia, az együttes frontembere.

A rendezvény végén a szervezők elmondták: reális esélyt látnak arra, hogy ha nem is gyakrabban de legalább évente szervezzenek egy ilyen showműsort, ám információink szerint elképzelhető, hogy ketrecharc küzdelmeket a következő Insomnia Summer Show-ig még láthatnak majd a szatmáriak - a tervek szerint lehet, hogy havonta-kéthavonta fognak ilyen küzdelmeket rendezni.


Képgaléria:


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: