2012-05-20 14:00:40• hírek • Szatmár.ro

Siker volt a Múzeumok éjszakája

Az első adatok szerint több mint négyezren látogatták a Szatmár megyei múzeumokat az esti órákban.

A tavalyi évi rendezvény látogatottságát hozta az idei Múzeumok Éjszakája is: több mint négyezer ingyenes belépőjegyet "váltottak" a kiállításokat az esti órákban megtekintők.

Szombat esti-éjszakai körutunkat a Tűzoltótoronynál kezdtük, ahol igen nagy volt az érdeklődés: volt, hogy az éjszakai várost fölülnézetből csak kis várakozás után lehetett megnézni, annyian voltak épp fent a toronyban. A kilátóig vezető 175 lépcsőfokot sokan megtették,  sokan azonban el is fáradtak a csigalépcsőn való feljutásban, de a látvány, a hangulat mindenképp megérte a mászást. A város felett szerelmespárok bújtak össze, családok kémlelték a kivilágított várost, fotósok igyekeztek éjszakai képet készíteni Szatmárnémetiről, hiszen ilyen lehetőség - hogy a Tűzoltótorony sötétedés után is látogatható - csak egyszer van egy évben.

A Képzőművészeti Múzeum kiállításait is sorra keresték fel a kisebb, nagyobb csoportok, az emeleten is nagy volt a nyüzsgés, a Vécsey ház udvarán pedig színházi előadást tartottak a Sorompók Nélkül Nemzetközi Multikulturális Színházi Fesztivál keretében.

Az éjszaka 1 óráig nyitva tartó Szatmár Megyei Múzeumban sem volt panasz a látogatók számára: kicsik, nagyok, családok és baráti társaságok járták végig nagy érdeklődéssel a történelmi részleget, de a nemrég megnyitott kaktuszkiállításnak is volt közönsége.

A Szatmárnémeti múzeumok mellett a megye más kiállításai is látogathatók voltak a Múzeumok Éjszakáján: egyebek mellett a Nagykárolyi Kastély kiállítása is nyitva tartott éjszaka - most először a felújítás óta. Volt is nagy érdeklődés, hiszen több mint ezren nézték meg a felújított kastélyt.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: