2011-06-06 09:52:50• hírek • MTI/Reuters

Siker az új X-Men

A rendkívüli képességű hősökről szóló X-Men filmek ötödik alkotása az X-Men - Az elsők hozta a legtöbb bevételt, 56 millió dollárt ezen a hét végén az amerikai mozikban.

A film bemutatásának első hétvégi mozijegy eladásai a forgalmazó, a 20th Century Fox mérsékelt várakozásaival voltak összhangban, ám messze elmaradtak a sorozat korábbi filmjeinek első hétvégi bevételeitől. Az előző X-Men film két éve 85 millió dolláros forgalmazással debütált.

Az elsők az X-Men-saga gyökereihez vezet vissza. Azokban az időkben kezdődik, amikor Charles Xavier és Erik Lensherr még nem vették fel a Professzor és a Magneto nevet, amikor még épp csak ráébredtek különleges képességeikre. Barátok lettek, és más mutánsokkal vállvetve küzdöttek a Földet fenyegető vésszel szemben. Valami azonban félresiklott, társakból ellenségek lettek, és megkezdődött a harc a két vezéralak körül csoportosuló mutánsok között.

Az előzményfilmet Matthew Vaughn rendezte, a főszerepeket James McAvoy és Michael Fassbinder alakítják.
A 20th Century Fox stúdió által eddig bemutatott négy X-Men-film összesen 1,53 milliárd dolláros jegybevételt hozott világszerte. A hétvége észak-amerikai mozibevételeiben a második helyen a Másnaposok folytatása áll, amely 32,4 millió dollárt forgalmazott ezen a hétvégén, 10 nappal ezelőtti bemutatása óta 186,9 millió dollárt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: