2009-06-05 16:38:30• hírek • Szatmár.ro

Siettetik az ügyintézést

A Casa Satmarena idősotthon egy szatmárhegyi ingatlanban fog működni. Az ingatlan jogi helyzete kissé zavaros, ugyanis még nincs átíratva az alapítvány nevére.

Pénteken Radu Giurca prefektus kezdeményezésére közös megbeszélésen vettek részt az ügyben érintett intézmények képviselői, annak érdekében, hogy az ügyintézést minél rövidebb idő alatt sikerüljön véghezvinni. A megbeszélésen jelen volt Gabriel Les alprefektus, Mircea Ardelean, a Közpénzügyi Igazgatóság igazgatója, Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere, Szűcs Szabolcs, Szatmárhegy alpolgármestere, valamint a sárközújlaki kutatóállomás igazgatója, mivel a szóban forgó ingatlan jelenleg a kutatóállomás tulajdonát képezi. Természetesen, a Casa Satmareana Alapítvány képviselői is jelen voltak a megbeszélésen.

Ardelean igazgató már korábban elmondta, ahhoz hogy az ingatlan átkerüljön a kutatóintézet tulajdonából Szatmárhegy önkormányzatának, majd pedig az alapítvány tulajdonába, az ügyintézésnek több lépésben kell lebonyolódnia. Először a kutatóállomásnak kell benyújtania egy kérvényt a Pénzügyi Igazgatósághoz, a Mezőgazdaságtudományi Akadémia jóváhagyásával egyetemben. Még akkor Ardelean ígéretet tett arra, hogy az okmányok leadását követő 30 napon belül elkészül a dosszié, melyet elküldenek majd a Közpénzügyi Minisztériumhoz, hogy megszülethessen az a kormányhatározat mely által akadálymentessé válik az ingatlan átíratása.

Azonban ez a folyamat már az első szakasznál elakadt. A prefektus 12.-ig adott határidőt a dosszié leadására. A teljes folyamat akár 2-3 évet is igénybe vehet, ezért a jelenlévők végül abban egyeztek meg, hogy lobbyzni fognak az ügy érdekében, hiszen nagyon sok ember érdeke, hogy az idősotthon minél hamarabb elkészüljön.


Közös megbeszélésen vettek részt pénteken az érintettek
Közös megbeszélésen vettek részt pénteken az érintettek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: