2014-06-26 01:49:17• hírek • MTI

Shaqiri mesterhármasa továbbrepítette Svájcot

A svájci labdarúgó-válogatott magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a hondurasi csapat felett a brazíliai világbajnokság E csoportjának szerdai harmadik fordulójában, ezzel bejutott a legjobb 16 közé, a közép-amerikai együttes pedig kiesett. A csoport másik meccsén az első helyen végző Franciaország gól nélküli döntetlent ért el Ecuador ellen.

Az első félidőben egy percig sem volt kétséges, hogy Svájc csapata sokkal jobb erőkből áll, mint a hondurasi együttes, amely ugyan hajtott és akart, de ez kevés volt ahhoz, hogy meglepje ellenfelét. A Bayern München középpályása, Shaqiri már az első percekben megszerezte a vezetést egy nagyszerű lövés nyomán a svájciaknak, 25 perccel később pedig ismét ő villant, megduplázva saját maga és csapata góljainak számát. A szünetre megérdemelt svájci vezetéssel vonultak az együttesek.

Nagy lendülettel kezdte a második játékrészt a hondurasi együttes, amely három nagy helyzetet is elpuskázott az első öt percben, sőt, egy alkalommal a gólvonalról kellett tisztáznia a svájci védelemnek. A folytatásban is jó iramú, lüktető, szórakoztató összecsapást láthatott a manausi közönség, lehetőségek mindkét kapu előtt adódtak, aztán ismét a svájciak, s ismét Shaqiri szerzett gólt, eldöntve ezzel a mérkőzést.

A csoport másik meccsén a szinte biztos csoportelsőség tudatában Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya hat helyen változtatott csapatán a svájciakat kiütő együtteshez képest, a felforgatott összeállítás elsősorban a támadójátékra volt negatív hatással, a védelem így is stabilan állt a lábán. Az ecuadoriak nem tudtak komoly lehetőségeket kidolgozni, míg a franciáknak nem volt létkérdés a gólszerzés.

A fordulást követően gyorsan vezetést szerezhettek volna a franciák, de Griezmann lövését Dominguez a kapufára tolta. Nem sokkal később rendkívül nehéz helyzetbe került a győzelmi kényszerben futballozó ecuadori csapat, miután a csapatkapitányt, Antonio Valenciát kiállította a játékvezető.

Ezt követően óriási fölénybe kerültek az emberelőnyben futballozó európaiak, számos lehetőséget dolgoztak ki, de egyet sem tudtak értékesíteni, így maradt a gól nélküli döntetlen.

A nyolcaddöntőben Svájc Argentínával, Franciaország pedig Nigériával találkozik.

E csoport, 3. forduló:
Svájc-Honduras 3-0 (2-0)
gólszerzők:
Shaqiri (6., 31., 71.)
Svájc: Diego Benaglio - Stephan Lichtsteiner, Johan Djorou, Fabian Schär, Ricardo Rodriguez - Valon Behrami, Gökhan Inler - Xherdan Shaqiri (Blerim Dzemaili, 87.), Granit Xhaka (Michael Lang, 76.), Admir Mehmedi - Josip Drmic (Haris Seferovic, 73.)
Honduras: Noel Valladares - Brayan Beckeles, Victor Bernanrdez, Maynor Figueroa, Juan Carlos Garcia - Oscar Boniek Garcia (Andy Najar, 77.), Wilson Palacios, Jorge Claros, Roger Espinoza (Marvin Chavez, a szünetben) - Jerry Bengtson, Carlo Costly (Jerry Palacios, 40.)

Franciaország-Ecuador 0-0
Franciaország:
Hugo Lloris - Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Mamadou Sakho (Raphael Varane, 61.), Lucas Digne - Blaise Matuidi (Olivier Giroud, 67.), Paul Pogba, Morgan Schneiderlin, Moussa Sissoko - Karim Benzema, Antoine Griezmann (Loic Remy, 78.)
Ecuador: Alexander Dominguez - Juan Carlos Paredes, Jorge Guagua, Frickson Erazo, Walter Ayovi - Antonio Valencia, Oswaldo Minda, Cristian Noboa (Felipe Caicedo, 89.), Jefferson Montero (Alex Ibarra, 63.), Michael Arroyo (Gabriel Achilier, 82.) - Enner Valencia

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: