2011-04-06 08:47:03• hírek • Garzó Ferenc/MTI

Severin mentelmi jogát akarják megvonni

A román korrupcióellenes ügyészség Adrian Severin román európai parlamenti (EP-) képviselő mentelmi jogának megvonását kéri az európai törvényhozó testülettől.

A román ügyészség kedden közölte, hogy levelet intézett Jerzy Buzekhez, az Európai Parlament elnökéhez, akitől azt kérték, hogy az integrációs szervezet testülete vonja meg Severin mentelmi jogát. Az ügyészség kenőpénz elfogadásával és befolyással való üzérkedéssel gyanúsítja a román politikust. A román ügyészség hivatalból indított eljárást a politikus ellen, miután magukat állobbistáknak kiadó brit újságírók szerint Severin vállalta, hogy 12 ezer euróért törvénymódosító indítványt nyújt be az EP-ben.

Politikusok esetében az ügyészég általában akkor kéri a mentelmi jog megvonását, amikor az előzetes vizsgálatok alapján megalapozottnak találja bűnvádi eljárás megindítását. Severin két társával együtt esett a brit újságírók csapdájába. A szlovén és az osztrák EP-képviselő benyújtotta lemondását. Severin azonban sem romániai pártja, sem az EP nyomására nem volt hajlandó lemondani törvényhozói mandátumáról. Jelenleg független EP-képviselőként tevékenykedik, miután a román szociáldemokrata pártból és az európai szocialisták frakciójából egyaránt kilépett, megelőzve ezzel kizárását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: