2015-09-27 15:41:13• hírek • Kocsis Zoltán

Sétahajózás ott, ahol a Szamos a Tiszába ömlik

Csodás napot tölthetett Vásárosnaményban és környékén több Szatmár megyei diák és pedagógus. A kirándulás apropóját az európai mobilitási hét jelentette, a részvétel jogosultságát pedig az „Élet a környezetért, élet az emberért" környezetvédelmi játékon elért eredmények biztosították.

A szombati kirándulás volt egyben az utolsó mozzanata annak az eseménysorozatnak, amelyet a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség a szeptember 16-22. közötti mobilitási hét alkalmával szervezett.

Vásárosnaményra a szamosborhídi és a királydaróci, valamint a nagykárolyi Vasile Lucaciu és a szatmárnémeti Ioan Creanga iskola azon diákjai és tanárai utazhattak el, akik a második, harmadik, negyedik, illetve ötödik helyen végeztek az „Élet a környezetért, élet az emberért" környezetvédelmi vetélkedőn.

A kis csapatot Békéssy Erzsébet, a környezetvédelmi ügynökség igazgatója vezette és Uray Károly, a Felső-Tisza-vidéki Vízügy Igazgatóság Vásárosnaményi Szakaszmérnökségének szakaszmérnöke fogadta. A vendégek megtekinthettek többek között egy kitömött afrikai vadásztrófeákat bemutató kiállítást és sétahajós utazás során megnézhették, hol ömlik a Tiszába a Szamos és a Kraszna.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: