2016-10-01 19:05:04• hírek • Szatmár.ro

Séta és jótékonysági koncert a mellrák elleni küzdelem világnapján

A Szatmár Megyei RMDSZ Nőszervezete szombaton, október 1-jén a mellrákellenes küzdelem világnapján figyelemfelkeltő sétát és jótékonysági koncertet szervezett. A világnap szimbólumát, a rózsaszín szalagot több százan tűzték ruhájukra, a legtöbben pedig rózsaszínű trikóban, lufival a kezükben vettek részt az eseményen.

A megye szinte minden pontjáról válaszoltak a Szatmár Megyei RMDSZ Nőszervezetének hívó szavára és több százan gyülekeztek szombaton 16 órakor a Székesegyház előtt. Innen indult ugyanis a figyelemfelkeltő séta, amellyel a mellrákszűrés fontosságára hívták fel a figyelmet a résztvevők. A Major Melinda elnök vezette menetoszlopban persze férfiak is voltak, mások mellett Pataki Csaba megyei tanácselnök, Altfatter Tamás alprefektus, Magyar Lóránd, Erdei D. István és Turos Lóránd parlamenti képviselő-, illetve szenátor-jelöltek is fontosnak érezték a részvételt.

A zömében rózsaszínű menet egy kört tett meg a régi főtér körforgalmában, majd az új főtér rendezvényterére vonultak, ahol tea, sütemények, na meg Surányi Botond koncertje várta őket. Közben sokan használták ki a lehetőséget és adakoztak a mellrák elleni küzdelem támogatására. Mint azt megtudtuk, a befolyt összegből valamiféle orvosi segédeszközt, gépet vásárolnának, amely segít a mellrák-vizsgálatban. A Szatmár Megyei Kórházzal konzultálva választják ki azt a gépet, amelyre a legnagyobb szükség lenne jelen pillanatban. A szervezők által felállított urnában több mint 25 ezer lej gyűlt.

"Sokan gyűltünk össze, az egész megyéből. Rózsaszínben, egy közös sétával vállaltuk fel a betegség elleni közös küzdelmet, úgy ahogy azt többmillióan teszik a világ számos pontján. Remélem, hogy a mozgalmunknak pozitív kicsengése lesz, hogy az összegyűlt adományokból segíteni tudunk az időbeni diagnosztizálásban, de főleg, hogy egyre több nő figyelmét tudjuk felhívni, hogy menjenek el egy mammográfiai szűrővizsgálatra. Nők, lányok, asszonyok, vigyázzunk magunkra és egymásra" - mondta a koncertet megelőzően Major Melinda.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: