2018-06-09 07:13:53• hírek • Szatmar.ro

Sérültek a magyar oldalon, győzni akaró ausztrálok

Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya arról számolt be, hogy több sérülés nehezíti a felkészülést a szombati, ausztrálok elleni barátságos mérkőzésre.

 

A belga szakember a telki edzőközpontban tartott pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Elek Ákos biztosan nem tud pályára lépni, de 99 százalék, hogy a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs sem, illetve a csütörtöki edzésen csípősérülést szenvedett Botka Endre.


    

"Remélem, elég lesz az idő a regenerálódásra. Három nap alatt két meccset játszani igen sűrű, márpedig a jó eredményhez arra van szükség, hogy testben és fejben is kipihenjék magukat a játékosok" - mondta Leekens, aki szerint elsősorban fizikálisan fáradtak el a futballistái. Ugyanakkor úgy vélte, ez érthető az idény végén. Hozzátette, annak nagyon örül, hogy a sérültek nem hagyták el az edzőtábort, hanem társaikkal maradtak.
    

A csütörtökön rajtoló világbajnokságra készülő riválisról úgy vélekedett, több rendszerben is képes játszani, akár 4-3-3-ban, vagy a konzervatívabb 4-2-3-1-ben. Kiemelte, hogy Bert van Marwijk személyében kiváló szakvezető irányítja az ausztrál válogatottat, amelyben sok minőségi játékos szerepel, így nem véletlen, hogy egy hete 4-0-ra nyert Csehországban.
    

A szerdai találkozóról is szót ejtett Leekens, aki nem volt elégedett a látottakkal, de saját bevallása szerint győztes meccs után sem lenne az. Szerinte a középpálya nem működött megfelelően, főként a támadásindítás nem sikerült a fehéroroszországi 1-1-es döntetlen alkalmával. Ismét kifejtette, hogy lépésről lépésre kell haladni, most a nyomásgyakorláson dolgoznak.
    

"Fontos meccs lesz, mert az idei első három találkozó nem úgy alakult, ahogy szerettük volna" - mondta Dibusz Dénes, aki az MTI érdeklődésére úgy reagált, mindenben, így támadásban és védekezésben is fejlődnie kell a nemzeti együttesnek a jobb eredmények eléréséhez. "Könnyű gólokat kaptunk, helyenként nem voltunk elég kemények, de a labdabirtoklási arányon is javítani kell, a játékunknak pedig gördülékenyebbé kell válnia".
    

Lovrencsics Gergő azt emelte ki, hogy a fehéroroszországi mérkőzés előtt csak két napjuk volt a felkészülésre, ahogy most is, ez pedig nem könnyíti meg sem a szakvezető, sem a játékosok dolgát. Főleg úgy, hogy két és fél hónap telt el az előző válogatott mérkőzések óta.

 

Győzelemmel zárná felkészülését az oroszországi labdarúgó-világbajnokság előtt l váaz ausztrálogatott, amely a magyarok ellen lép pályára szombaton Budapesten.

 

Az együttest január óta irányító Bert van Marwijk személyes okok miatt nem volt jelen a mérkőzést megelőző pénteki sajtótájékoztatón, így a másodedző Mark van Bommel nyilatkozott. "Jól sikerült a törökországi edzőtábor, a fizikai és technikai előkészületek is megtörténtek. Van önbizalmunk, és győzelemmel szeretnénk elutazni Oroszországba" - emelte ki Van Bommel, aki tagja volt a 2010-ben vb-ezüstérmes holland válogatottnak, amelyet Van Marwijk irányított.
    

Kifejtette, van még javítanivaló az együttes játékában, ezért vonultak hosszabb edzőtáborba. Mint mondta, céljuk az, hogy jobban játsszanak szombaton, mint a korábbi felkészülési összecsapásokon a norvég, a kolumbiai vagy épp a cseh együttes ellen.
    

"Ugyanakkor ez sem garantálná, hogy a franciákat is legyőzzük az első világbajnoki meccsen" - utalt az első csoportellenfélre, amelyet követően az ausztrálok Dániával és Peruval találkoznak a jövő csütörtökön kezdődő vb-n.
    

"Általánosságban szeretnénk javulni, de persze néhány részterületen, így a labda nélküli játékban is akad fejlődési lehetőség" -  mutatott rá Van Bommel. "Egy jó eredmény önbizalmat adna az oroszországi tornára, de ha kikapunk három-nullára, amit azért nem hiszek, az csak annyit jelentene, hogy tovább kell dolgoznunk" - tette hozzá.
    

Kitért rá, hogy a keretben mindenki egészséges, és csúcsformában várja a vb-t. 
    

Megemlítette, hogy a magyarok elleni találkozót - amely szombaton 17.30 órakor kezdődik a Groupama Arénában - azt megelőzően kötötte le az ausztrál szövetség, hogy a jelenlegi edzői stáb a nemzeti csapat mellé került volna. Ám mint elmondta, a vb-n számos különböző szisztémát játszanak az együttesek, így biztosan fognak a felkészülési ellenfelekéhez hasonlóval is találkozni.

 

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton története harmadik mérkőzését játssza a világbajnokságra készülő ausztrál csapattal, amelytől eddig mindkétszer kikapott. Mindkét barátságos találkozó Budapesten volt, ahogy a mostani összecsapás is a magyar fővárosban lesz. Az ausztrálok 1997-ben 3-1-re, míg három évvel később 3-0-ra győztek.

Magyarország - Ausztrália 19.30 M4

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: