2017-10-13 13:01:16• hírek • MTI

Serie A - Rangadók hétvégéje következik

Valamennyi élcsapat rangadót játszik az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi, 8. fordulójában: az éllovas Napoli az AS Romához látogat, a címvédő Juventus a Laziót fogadja, míg Milánóban városi derbit rendeznek.

A várhatóan komoly izgalmakat tartogató forduló átrendezheti a tabellát, melyet a nápolyiak százszázalékos teljesítménnyel vezetnek, két ponttal megelőzve a Juvét és az Internazionalét, öttel a Laziót és hattal - az egy meccsel kevesebbet játszott - Romát. A hétvégét a legutóbbi hat kiírásban bajnok Juventus Lazio elleni összecsapása nyitja, aminek különleges ízt ad, hogy a két csapat augusztusban Olasz Szuperkupa-döntőt vívott egymással, s akkor a fővárosi együttes az utolsó pillanatokban szerzett góllal, de a játék képe alapján teljesen megérdemelten 3-2-re legyőzte a torinóiakat.

Massimiliano Allegri együttese az első hat fordulóban nem hibázott, legutóbb viszont 2-0-ás vezetésről játszott 2-2-es döntetlent Bergamóban, amivel ponthátrányba került a Napolival szemben. A csapat egy újabb botlással még messzebb kerülhet a bombaformában szereplő dél-olasz csapattól, így fontos lenne számára a győzelem.

A Lazio ugyanakkor remek formában, magabiztosan utazhat Torinóba. Simone Inzaghi tanítványai a Napolitól elszenvedett 5. fordulós vereségük után kilenc gólt rúgtak két forduló alatt, közben az Európa Ligában is menetelnek. A két csapat 147. alkalommal találkozik majd a bajnokságban, Torinóban pedig 74-edszer. A statisztika egyértelműen a Juve fölényét mutatja, különösen hazai pályán. A Zebrák saját stadionjukban 47 győzelem mellett 18 döntetlent értek el mostani riválisuk ellen, mely csak 8-szor hagyta el győztesen Torinót. A Lazio legutóbb 2012 novemberében (0-0) szerzett pontot vendégként, győznie pedig 2002 őszén sikerült.

Szombat este szintén két kiváló formában lévő együttes mérkőzik majd egymással. A legutóbb ezüstérmes AS Roma a döcögős kezdés után szeptemberben magára talált, legutóbbi négy Seria
A-meccsét megnyerte. Mindettől azonban a Napoli játékosai nem tartanak, a csapat ugyanis hengerel eddig a pontvadászatban. Maurizio Sarri tanítványai ugyanis nem csak simán nyerik a meccseiket, hanem látványos és egyértelmű diadalokat aratnak. A csapat hét forduló alatt 25-ször talált kapuba, s minden meccsén legalább három gólt szerzett.

A rómaiak ellen ugyanakkor, különösen idegenben, kisebb meglepetést keltene, ha háromig jutnának, a Farkasok védelme ugyanis eddig stabilan állt a lábán, a csapat hat bajnokiján (a Sampdoria elleni elhalasztották) összesen négy gólt kapott. A két együttes immár évek óta a Juventus legnagyobb üldözőjének számít, s egymás ellen mindig izgalmas meccseket vívnak. A legutóbbi kiírásban Rómában a Napoli, Nápolyban pedig a Roma győzött.

A bajnokság eddigi történései alapján a három rangadó közül talán éppen a milánói derbin lehet megnevezni egyértelmű esélyest. Mivel amíg az Internazionale hat győzelem mellett eddig mindössze egy döntetlent játszott, s legyőzte többek között az AS Romát is, addig az AC Milan botladozva indult, s tulajdonképpen az összes eddigi komolyabbnak mondható ellenfelétől, a Laziótól, a Romától és a Sampdoriától is kikapott.

A két csapat 218 hivatalos meccset játszott eddig egymással, s a mérleg kiegyenlített: 77 Inter- és 75 Milan-győzelem mellett 66 döntetlen született. A magyar válogatottban a svájci és a Feröer-szigetek elleni találkozókon is szerepelt Nagy Ádám csapata, a Bologna az újonc SPAL-t fogadja. A középpályás ebben a szezonban még egy percet sem játszott a bajnokságban, s kérdés, hogy ezúttal lehetőséget kap-e Roberto Donadonitól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: