2009-09-15 14:09:57• hírek • Szatmar.ro

A Lotus veszi át a BMW helyét

Másfél évtized után visszatérő angol istálló a német csapat helyét veszi át.

A Lotus istálló másfél évtized után visszatér a Forma1-be, miután a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) kedd délelőtt arról döntött, hogy az angol istálló veszi át a BMW-Sauber helyét a következő szezonban.

A bajorok idén júliusban jelentették be, hogy a gazdasági válság okozta stratégiaváltás miatt visszalépnek a száguldó cirkusztól, így a BMW-Sauber istálló jövője bizonytalanná vált. A FIA leszögezte, hogy a csapat amolyan tartalék lesz és amennyiben valamely istálló visszalép az indulástól, akkor ők ugorhatnak be. Sőt, a FIA azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy egy komoly befektető érkezése esetén 14 csapat induljon jövőre a száguldó cirkuszban.

A Lotus mellesleg nem ismeretlen a Forma1 háza táján, olyannyira, hogy egy legenda visszatéréséről beszélhetünk. A norwichi istálló 1958 és 1994 között hat egyéni és hét konstruktőri világbajnoki címet szerzett és olyan versenyzők fémjelzik a történelmét, mint Mario Andretti, Jim Clark, Ayrton Senna, Nigel Mansell vagy Mika Hakkinen. A forradalmi ujjírásairól ismertté vált Lotus 1994-ben, az Ausztrál Nagydíjon állt utoljára rajthoz.



Nelson Piquet Lotusa 1988-ból


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: