2012-02-01 15:41:12• hírek • Szatmar.ro

Senkiért nem fizettek annyit, mint Dzsudzsákért

Ugyan nehezen ellenőrizhető, de talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk: még soha nem fordult elő, hogy egy európai átigazolási időszakban magyar futballistáért fizessenek a legtöbbet. Márpedig Dzsudzsák Balázs januárban ezt a megtisztelő címet is magáénak tudhatja.

Na meg azt, hogy ő minden idők legdrágább magyar labdarúgója: a Dinamo Moszkva nem kevesebb, mint 19 millió eurót fizetett azért, hogy a soraiban tudja a szélsőt. A 25 éves nyírlugosi szélső saját maga rekordját döntötte meg, hisz a nyáron a szintén orosz Anzsi Mahacskala 14 millió euróért vette meg a holland PSV-től. Mivel az Eindhoven 2008 januárjában 2,5 millió eurót fizetett Dzsudzsákért, a 41-szeres magyar válogatott elmondhatja magáról: eddigi pályafutása során immár 35,5 millió eurót fizettek érte.

Az idén januárban alig öt olyan transzfer volt, ahol a vásárló tíz millió eurónál többet fizetett. A második helyen a chilei Eduardo Vargas következik, akiért az olasz Napoli 13,3 milliót fizetett az Universidad de Chilének. A dobogó harmadik fokán Papiss Demba Cissé áll, érte a Newcastle pengetett ki 12 milliót a Freiburgnak. Moussa Sow-ért és Thiago Mottáért egyaránt tíz millió eurót fizettek a vásárlók: előző ezerében a Fenerbahce a Lille-nek, utóbbi esetében pedig a Paris St.Germain az Internek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: