2019-04-18 13:05:32• hírek • Nagy Tímea

Senki sem marad otthon: újdonság a Szamosdarai Református Egyházközség húsvéti készülődésében

Versényi Istvánnal, a Szamosdarai Református Egyházközség lelkészével beszélgettünk a közelgő ünnepek alkalmával, aki elárulta, milyen újdonsággal szolgálnak a családok számára.

A számos egyházkerületi program mellett, melyek a gyermekeknek és a fiataloknak szerveznek, ez alkalommal gondoltak nem csak a kicsikre, hanem a szüleikre és a nagyszüleikre is. Mi több, a már konfirmált ifjak számára is újdonsággal kecsegtet a dolog. Azzal szeretnék megkönnyíteni a közösség családjainak húsvét vasárnapi menetrendjét, hogy az ünnepi istentisztelet idejére az apróságok számára kézműves és játékos foglalkozást szerveznek a szamosdarai lelkészhivatal udvarán.

 

A 3-10 éves korosztályba tartozó apródokra a már konfirmált fiatalok vigyáznak, játszanak és énekelnek velük, illetve sportos elfoglaltságot, kifestős- és kézműves teendőket találnak ki számukra (mindezt természetesen felnőttek ellenőrzése mellett).

 

A csemeték szülei és nagyszülei ez alkalommal nyugodtan vehetnek részt a húsvéti istentiszteleten vasárnap délelőtt 11 órai kezdettel. A picik jó helyen lesznek, s biztosan kellemes, tartalmas programban lesz részük. Az ifjak számára is új kihívással kecsegtet az esemény, s eltérő az eddigi húsvét vasárnapoktól. A közösségépítő alkalmon ismeretségek, barátságok köttethetnek korosztálytól függetlenül. A tinédzserek jó példával járhatnak az ovisok és az alsó tagozatos korú társaik előtt, megmutatván, a templomba járni „jó buli” és nem csak a szigorú kötelezettségekből áll.

 

Ez az úgymond „gyermekmegőrző” csak egyike a megannyi foglalkozásnak, melyet a kisebbek és a nagyobbak örömére szervez a Szamosdarai Református Egyházközség.

 

Az egyházközségben a vasárnap délelőtti istentisztelet 11 órakor kezdődik. Ezt megelőzően a szervezők szeretettel várják a kisebbeket a lelkészi hivatal udvarára! A nagyobbak számára pedig Istentől megáldott ünnepeket kívánnak az istentiszteleti találkozás reményében!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: