2020-03-18 15:13:44• hírek • Szatmár.ro

Senki sem fog lemaradni a Szülőföldön magyarul pályázási lehetőségéről

Rövid tájékoztatót küldött szerkesztőségünknek a Szülőföldön magyarul program programkoordinátora, mivel érthető módon rengeteg megkeresést kaptak a tanácstalan szülőktől. A koronavírus-járvány terjedése miatt ugyanis bezárták az iskolákat, így sokan még nem kapták meg azokat a dokumentumokat, melyek a pályázat benyújtásához szükségesek.

"Sok megkeresés érkezett, hogy mi lesz az igénylések leadási határidejével, ugyanis az április 30-a nem tűnik tarthatónak. Valóban nem tartható, és fogunk kérni hosszabítást, amint biztosra tudhatjuk, hogy mennyire van szükség. Ezt akkor fogjuk tudni meghatározni, amikor az iskolák újraindulnak. Türelmet kérünk az iskolák újraindulásáig tehát, és biztosítunk mindenkit, hogy a jelenlegi helyzet miatt nem fog lemaradni a pályázási lehetőségről" - üzeni az érintetteknek Ady-Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátora.


Emlékeztető: A programban azok a szülők igényelhetnek nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatást, akiknek a gyermekei Magyarország határain kívül magyar tannyelvű óvodában, iskolában tanulnak, vagy ahol ez nem létezik, választható tantárgyként tanulják a magyart. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett pályázat értelmében a magyarul tanuló gyermekek mindegyikét 22 400 forint értékű támogatás illeti meg, amelyet a szülők pályázat benyújtásával igényelhetnek. Ugyanakkor Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára korábban bejelentette: idén külön programot hirdettek a jól tanuló és emellett jó sportteljesítményt is nyújtó külhoni magyar diákoknak. Értékes jutalmakat fognak közöttük kiosztani. Mint fogalmazott: az a cél, hogy ezeket a fiatalokat példaképként állítsák a többi fiatal elé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: