2016-11-02 11:27:11• hírek • telesport.hu

Senki nem láthatja a Real meccsét Nikolicsék ellen

Három csoportból öt csapat is biztosíthatja helyét a legjobb 16 között a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában, szerdán.

Az F csoportban a címvédő Real Madrid és a Borussia Dortmund a papírforma alapján meg is fogja ezt tenni. A spanyol sztárcsapat a Nikolics Nemanját is foglalkoztató Legia Warszawa otthonába látogat. Ráadásul a pokoli hangulattól sem kell tartania, hiszen a fanatikus lengyel tábor nélkül, zárt kapuk mögött rendezik az összecsapást. A Dortmund elleni hazai mérkőzés után ugyanis - mivel a varsói drukkerek sértő, rasszista és személyeskedő rigmusokat skandáltak, valamint megdobálták és megtámadták a vendégszektorban tartózkodó németeket - megbüntették a klubot. Két héttel ezelőtt Madridban 5-1-re nyert Zinedine Zidane csapata, így hatalmas meglepetés lenne, ha a Legia pontot szerezne.

Hasonló helyzetben van a Dortmund is, amely legutóbb a Sporting otthonából is elhozta a három pontot, és ha hazai pályán is legyőzi portugál riválisát, továbbjut.

A G csoportból a százszázalékos Leicester City harcolhatja már most ki a nyolcaddöntős szereplést. Claudio Ranieri együttesének - amely az első angol csapat a sorozat történetében, amely első három találkozóját megnyerte a főtáblán - ehhez az FC Köbenhavn otthonában kell győznie. Érdekesség, hogy a dán csapat szinte napra pontosan tíz évvel ezelőtt aratta története egyik legnagyobb sikerét a legrangosabb európai kupasorozatban, hiszen 2006. november 1-jén Marcus Allbäck góljával 1-0-ra legyőzte a Manchester Unitedet.

A H csoportból a Juventus és Sevilla juthat tovább: ha az olasz bajnok legyőzi hazai pályán az Olympique Lyont akkor ott van a legjobb 16 között, és ebben az esetben a spanyoloknak is továbbjutást érne egy Dinamo Zagreb elleni siker.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló:
E csoport:
AS Monaco -CSZKA Moszkva  21.45
Tottenham Hotspur -Bayer Leverkusen 21.45
Az állás: 1. AS Monaco 5 pont, 2. Tottenham Hotspur 4, 3. Bayer Leverkusen 3, 4. CSZKA Moszkva 2

F csoport:
Borussia Dortmund -Sportig Lisboa  21.45
Legia Warszawa -Real Madrid  21.45
Az állás: 1. Borussia Dortmund 7 pont (10-3), 2. Real Madrid 7 (9-4), 3. Sporting CP 3, 4. Legia Warszawa 0

G csoport:
FC Köbenhavn -Leicester City  21.45
FC Porto -Club Brugge  21.45
Az állás: 1. Leicester City 9 pont, 2. FC Köbenhavn 4 (5-2), 3. FC Porto 4 (3-3), 4. Club Brugge 0

H csoport:
Sevilla -Dinamo Zagreb 21.45
Juventus -Olympique Lyon  21.45
Az állás:
1. Juventus 7 pont (5-0), 2. Sevilla 7 (2-0), 3. Olympique Lyon 3, 4. Dinamo Zagreb 0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: