2009-03-13 02:28:17• hírek • Szatmar.ro

Semmi nem dőlt el

Az UEFA-kupa nyolcaddöntőiben a vendégcsapatoknak nem ment a játék.

Nyolc meccsen tizenkét gól esett az UEFA-kupa nyolcaddöntőin, ami nem egy magas arány, ám tudjuk be ezt annak, hogy egyik csapat sem akart feleslegesen kockáztatni és így szoros eredmények születtek. Mindössze a Manchester City és az Udinese tudott egy gólnál nagyobb különbséget aratni. További érdekesség, hogy egyetlen csapat sem tudott idegenben diadalmaskodni.

A Huszti Szabolccsal a kezdőben felálló címvédő Zenit Szentpétervár csapata az Adria-partján az Udinese vendégeként lépett pályára. A házigazdák kezdték aktívabban a találkozót, az első fél órában többször is megdolgoztatták Malafejev kapust. A félidő végére aztán magára talált az orosz bajnok, amely a szünet után egyre többet támadott, sőt Timoscsuk a felső kapufát is eltalálta. Több kihagyott vendég-helyzet után úgy tűnt, marad a gól nélküli döntetlen, ám a friuli csapat remek hajrát produkált: a 85. percben Pepe hozta kihagyhatatlan helyzetbe Quagliarellát, majd a hosszabbítás perceiben di Natale értékesítette az Obodo elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt.

 

Mircea Lucescu és Razvan Rat csapata, a Sahtar Donyeck remekül kezdett a CSZKA Moszkva otthonában, az első félidőben egyértelműen a 2005-ös győztes fölé nőtt. A román védő ekkor egy veszélyes lövéssel vétette észre magát. Szünet után ismét Rat lépett elő főszereplővé, a Kraszics ellen elkövetett szabálytalanságáért megítélt büntetőből szerezte meg Vagner Love a találkozó egyedüli gólját.

A kijevi román különítmény közül csak Tiberiu Ghioane lépett pályára a Metalist Harkiv elleni meccs hosszabbításában. A Dinamo végigtámadta a mérkőzést, gólt mégis csak egyet szerzett Vukojevics révén.

A forduló rangadóján remek mérkőzést vívott egymás ellen a Hamburg és a Galatasaray. A németek egy sor helyzetet kihagytak a találkozó elején, a törökök pedig első lehetőségüket gólra váltották Akman révén. A hazaiak csak a szünet után tudtak egyenlíteni Jansen kapáslövésével, majd ezt követően is támadásban maradtak, főleg miután Emre Asik kiállítása miatt emberelőnybe kerültek, ám sorra kihagyták helyzeteiket, így az eredmény már nem változott.

Változatos mérkőzést vívott egymással a Marseille és az Ajax együttese, melyen a franciák Cheyrou és Niang révén fél óra elteltével már két góllal is vezettek. A 36. percben aztán Suarez büntetőből szépített, ám a hollandok nem tudták tovább csökkenteni hátrányukat, főleg, hogy van der Wiel a 42. percben megkapta második sárgáját. Több mint egy félidőt játszott tehát emberelőnyben az OM, mégsem tudta megtörni a remekül védekező Ajax ellenállását.

Naldo góljával nyert a Werder Bremen a St. Etienne ellen, míg Manchester City Caicedo és Wright-Phillips (fotó) találataival verte az Aalborgot. Az est egyetlen gól nélküli meccsét Párizsban rendezték, ahol a St.Germain nem bírt a remekül védekező Bragával.

Eredmények:

CSZKA Moszkva-Sahtar Donyeck 1-0 (a vendégeknél Rat végig a pályán volt)
gól: Vagner Love (50., 11-es)

Dinamo Kijev-Metalist Harkiv 1-0 (a hazaiaknál Tiberiu Ghioane a hosszabbításban lépett pályára)
gól: Vukojevics (54.)

Hamburg-Galatasaray 1-1
gól: Jansen (49.), illetve Akman (32.)

Paris St.Germain-Braga 0-0

Werder Bremen-St.Etienne 1-0
gól: Naldo (20.)

Manchester City-Aalborg 2-0
gólok: Caicedo (8.), Wright-Phillips (30.)

Olympique Marseille-Ajax 2-1
gólok: Cheyrou (19.), Niang (33.), illetve Suarez (36., 11-es)

Udinese-Zenit Szentpétervár 2-0 (a vendégeknél Huszti a 62. percig volt a pályán)
gólok: Quagliarella (85.), di Natale (92., 11-es)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: