2016-08-17 00:37:53• hírek • Kocsis Zoltán

Semmi esélyt nem adott a City a Steauának

Gyakorlatilag semmilyen esélyt nem adott a Steauának a szupersztárjaival felálló Manchester City, Pep Guardiola csapata ugyanis 5-0 arányban nyert Bukarestben, ezzel gyakorlatilag eldöntve, melyik csapat juthat be a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A meccs hőse Kun Agüero volt, aki előbb kihagyott két tizenegyest, majd lőtt egy mesterhármast. A vendégek sikere még nagyobb arányú is lehetett volna, ha Florin Nita kapus nem mutat be 5-6 komoly bravúrt.

A találkozó - legyünk őszinték, a várakozásoknak megfelelően - óriási manchesteri fölényt hozott, amely a Steauának mindössze két komolyabb gólszerzési lehetőséget engedélyezett. Rögtön a 2. percben Niculae Stanciu mutatta meg, miként juttatta el a Staeuát a 4. selejtezőkörig, ám távoli lövése ezúttal kevéssel a kapu mellé szállt. A 28. percben aztán Adrian Popa robogott el a jobb szélen, majd Stanciuhoz játszott, aki egyből kiugratta Jugurta Hamrunt, az algériai lövését azonban Willy Caballero lábbal védte.

Eddig azonban a hazai kapu előtt annyi minden történt, mint máskor egy egész meccsen! A 7. percben Sulley Muniru buktatta a tizenhatoson belül Raheem Sterlinget, a büntető mögé Agüero állt, ám lövését Nita védte, a kiütött labdát pedig Nolito a lécre bombázta. Öt perccel később Alin Tosva vett át hosszan egy labdát, Sterling lecsapott rá, majd David Silva elé tálalt, aki megszerezte a vezetést. Újabb hét perccel később Gabriel Enache húzta ki Alekszandar Kolarov lábát egy becsúszással, a bíró ismét büntetőt ítélt, a labda mögé ezúttal is Agüero állt - és kapu fölé bombázott.

A City rohamozott tovább, Kolarov fejese után a kapufán csattant a labda, Sterling lövését pedig Nita védte. A 42. percben azonban már ő is tehetetlennek bizonyult, amikor Agüero a 16-os vonaláról futtából lőtte ki a hosszú alsó sarkot.

Noha a második félidő azzal kezdődött, hogy Nolito egyedül maradt a kapussal és megszerezte csapata harmadik gólját, a játékrész egyfajta City - Nita párharccá egyszerűsödött. A 29 éves hálóőr több nagyszerű védést mutatott be Agüeróval vagy éppen Nolitóval szemben. Nem véletlen, hogy a közönség elkezdte skandálni a nevét. Még akkor is, ha további két gól kapott Agüerótól. Az elsőt a 78. percben egy káprázatos, szabad szemmel már-mát követhetetlen összjáték előzte meg, a 89. percben viszont három húzásból került gólhelyzetbe az argentin. És nem hibázott.

Ezek után a jövő szerda esti visszavágó formalitássá degradálódott, a Steauát viszont az vigasztalhatja, hogy az Európa Liga csoportkörében folytathatja a kupaszereplést.

Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkör:
Steaua - Manchester City 0-5
gólok: Silva (13.), Agüero (41., 78., 89.), Nolito (49.)

További eredmények:
Köbenhavn
- APOEL Nicosia 1-0
gól: Pavlovic (43.)

Dinamo Zágráb - Salzburg 1-1
gólok: Rog (77., 11-es) illetve Lazaro (60.)

Ajax - Rosztov 1-1
gólok: Klaassen (38., 11-es) illetve Noboa (13.)

Young Boys - Mönchengladbach 1-3
gólok: Sulejmani (56.) illetve Raffael (11.), Hahn (67.), Rochat (69., öngól)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: